iWatch concepthorloge met apps, retinascherm en Facetime

Anders Kjellberg bedacht een iWatch-concept, een horloge met Facetime, een retinascherm en toegang tot iOS-apps. Het horloge
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iWatch-concept-2Sinds Apple de iPod nano zodanig aanpaste dat je er een horloge van kan maken, zijn er regelmatig ontwerpers die hun creativiteit erop loslaten. ADR Studio’s maakte tweemaal een mooi horlogeconcept maar verbaasde ons ook met een aantal iPhone-concepten. Het horloge op de foto hiernaast is de visie van de Zweedse ontwerper Anders Kjellberg. Hij stelde zich een horloge voor met retinascherm, toegang tot de App Store, een Maps-applicatie en Facetime om met vrienden te kletsen.

Zo’n iWatch zou voorzien moeten zijn van 16GB opslag, Bluetooth 4.0 om muziek draadloos te kunnen streamen en uploaden via Wi-Fi.

iWatch-concept-Anders-KjellbergSensoren zoals een accelerometer en nabijheidssensor maken allerlei andere toepassingen van een iWatch mogelijk. Een ingebouwde lithium-ionbatterij zorgt voor de voeding. Aan de achterkant zou Apple Liquidmetal kunnen gebruiken. Er zijn al geruchten dat Apple een draagbare computer gaat maken, die je om je pols kunt dragen. Het voordeel ervan is dat je straks voortdurend op een schermpje kunt kijken en toch je handen vrij hebt. De iWatch is één van de mogelijkheden hoe dat eruit kan gaan zien. Wearable computing is volgens de New York Times een trend die het helemaal gaat maken en grote verschuiving teweeg gaat brengen in de manier waarop we met computers omgaan.

iwatch concept

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 14:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.