iPhone-ontwikkelaars verwachten betere kwaliteit iPhone-applicaties

Ontwikkelaars hebben tijdens Mobile Applications Showcase in San Francisco laten weten dat er een tweede golf iPhone-applicaties aankomt. De kwaliteit daarvan is beter, want met fart-applicaties valt niet meer te scoren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone appsDe tijd van flauwe fart-applicaties op de iPhone is voorbij. De tweede golf iPHone-applicaties is slimmer en geavanceerder. Dat zeggen ontwikkelaars die aanwezig waren op de Mobile Applications Showcase, in San Francisco. Tientallen ontwikkelaars lieten daar hun applicaties zien.

Bij het begin werd de App Store overspoeld door allerlei denkbare applicaties, van de zoveelste Tetris-kloon tot applicaties die scheetgeluiden simuleren. “If you want your app to kick ass today, it must be more sophisticated,” zegt Mike Goos van oudgediende Frog Design. Deze ontwikkelaar heeft de applicatie Temptd ontwikkeld, waarbij gebruikers onderdeel van een sociaal netwerk worden om daarmee eetverslaving, roken of overmatig shoppen of gokken af te leren. Onder druk van vrienden ben je minder geneigd om over te geven aan je dwangmatige gedrag.

Een voorbeeld van een andere geavanceerde applicatie is V1 Golf, waarbij je een video van je golfswing moet opnemen, waarna de applicatie een analyse uitvoert en jouw bewegingen vergelijk met die van golfprofessionals. Na de eerste golf goudzoekers is er nu een tweede lichting applicaties, die bijvoorbeeld gebruikmaken van GPS en de camera, gericht zijn op bedrijven of met sociale netwerkfuncties net een stap verder zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2010, 19:07
Categorie Apps
Onderwerpen ontwikkelaars, san francisco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.