iPhone-ontwikkelaar Paul van Dijk: ‘Van idee naar app’

Paul van Dijk, een bekende iPhone-ontwikkelaar, legt in een serie filmpjes uit hoe je een app ontwikkelt, welke tools je gebruikt en hoe je ervoor zorgt dat je app wordt gevonden. Hij vertelde dit tijdens een symposium van de Open Universiteit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

app ontwikkelenWat komt er allemaal bij kijken, als je apps voor smartphones gaat ontwikkelen?Paul van Dijk is al met iPhone-apps bezig sinds Apple de App Store en iPhone SDK aankondigde. Tijdens het TouW-symposium Mobiele Technologie van de Open Universiteit hield Paul een presentatie, over het gehele proces. Van het bedenken van goede ideeën, het ontwikkelen van de apps en het zorgen voor een goede vormgeving. Paul bespreekt ook de tools en hulpmiddelen die er zijn om je app te ontwikkelen en te testen. En hoe publiceer je je apps en zorg je dat ze worden gevonden, gedownload en gebruikt?


Er waren nog meer presentaties tijdens het symposium, zoals eentje van Mark de Reuver over trends in mobiele service-platformen en een groepspresentatie voer mobiele webapplicaties. Hieronder drie YouTube-filmpjes waar je op de vrijdagavond heel wat van kan opsteken. De slides van de presentatie zijn in PDF-formaat te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.