ios-9-ipad-app-switchen

iOS 9 beta nu te downloaden

iOS 9 beta is nu te downloaden voor ontwikkelaars. Daarmee kun je meteen alle nieuwe functies zelf uitproberen!

De iOS 9 beta is vanaf nu te downloaden vanaf de developer-website van Apple. Je kunt daarmee meteen alle nieuw aangekondigde functies proberen, zoals de verbeterde zoekfunctie en multitasking.

ios-9-ipad-app-switchen

Ga naar https://developer.apple.com/ios/download/ om de beta te downloaden. Je moet hiervoor een geregistreerde ontwikkelaar zijn.

Lees ook ons uitgebreide artikel over de nieuwe functies in iOS 9. Daarin lees je onder andere over de verbeterde Spotlight-zoekfunctie, openbaar vervoer-informatie in Apple Kaarten en een nieuwe Nieuws-app, gebaseerd op PRSS. Je leest meer over de Nieuws-app in ons aparte artikel: Apple kondigt Nieuws-app voor iOS 9 aan.

Een van de grootste verbeteringen is ondersteuning voor multitasking op de iPad, waarbij je meerdere apps tegelijk kunt openen en bedienen op één scherm. Hierbij wordt het scherm gesplitst in twee delen (split view). Beide apps blijven daarbij actief, zodat je ze afzonderlijk van elkaar kunt bedienen. Alles hierover lees je in: Multitasken op je iPad met iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2015, 22:41
Categorie iOS
Onderwerpen beta, ios 9, wwdc 2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.