iOS 7 uitgelicht: Weer-app met transparant menu en geanimeerde achtergronden

De standaard weer-app heeft in iOS 7 een frisse opknapbeurt gekregen, met een transparant menu en geanimeerde achtergronden
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Weer1De standaard weer-app heeft in iOS 7 een grote opknapbeurt gekregen. De opbouw is hetzelfde gebleven: de temperatuur van dit moment staat nog steeds in grote cijfers op een centrale plek, daaronder het weer van vandaag, gevolgd door het weekoverzicht. Maar daar stoppen de overeenkomsten. Het uiterlijk van deze app is een stuk frisser, wat grotendeels te danken is aan het transparante menu en de geanimeerde, maar rustige achtergrondfoto’s. Als we de huidige en toekomstige versies naast elkaar zetten lijkt de de weerapp van iOS 6 ineens behoorlijk gedateerd.


Qua sfeer doet de nieuwe app denken aan de veelgeprezen weerapp van Yahoo. Zowel het transparante menu als de achtergronden zullen Yahoo-gebruikers bekend voorkomen. Maar in plaats van de statische locatiefoto’s van Yahoo (Het Louvre achter het weer in Parijs, Times Square bij dat van New York) heeft Apple gekozen voor een geanimeerde achtergrondfoto van het huidige weer. Zo zien we op het moment van schrijven in Amsterdam wolken over een strakblauwe lucht voorbij trekken, en in Moskou een grijze lucht met vallende regendruppels.

weerappoud weer1 Het kleine icoontje (i) rechtsonder heeft een nieuwe functie erbij gekregen: naast nieuwe locaties toevoegen, kun je hier ook snel het weer op alle gekozen locaties zien. Dat geeft een beter overzicht om te vergelijken dan constant heen en weer bladeren tussen de tabs. Als je op de temperatuur tikt zie je in iOS 7 leuke extra’s als windkracht, luchtvochtigheid en gevoelstemperatuur. Een laatste kleine toevoeging is dat het weer van vandaag voortaan ook laat zien welk tijdstip de zon opkomt en ondergaat. Handig om te zien of de zomer, met zonnige dagen en lange nachten, nu eindelijk gaat aanbreken.

Toch heet deze weerapp niet voor niets een standaard app. Apps als die van Weather Pro, Yahoo of Weeronline hebben oneindig meer mogelijkheden dan die van Apple zelf. Regenkaarten en buienradars zul je hier niet terugvinden. Maar wie niet geïnteresseerd is in al die poespas, en gewoon wil zien wat voor weer het wordt, krijgt met de app in iOS 7 dezelfde simpelheid in een aantrekkelijk jasje.

Dit artikel is onderdeel van de serie iOS 7 uitgelicht, waarin we bijzonderheden van iOS 7 bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.