iKids week 32: Jop gaat naar school, Ben niet bang, Shrek Alarm

Deze keer in iKids: het kinderboek Jop gaat naar school, Ben niet bang voor het overwinnen van angsten en de wekkerapp Shrek Alarm met weerbericht, zaklamp en meer functies.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

slang-tekenen-ipadHet is zondagochtend, tijd voor de wekelijkse rubriek iKids. Apps waarmee kinderen zich alleen kunnen vermaken als de ouders nog even willen blijven liggen. Maar ook apps waarmee je samen iets nieuws kunt ontdekken of bespreekbaar maken. Zoals met een nieuwe app over Jop de giraf. Jop staat op het punt om weer naar school te gaan en dat sluit mooi aan op de dagelijkse realiteit van de kinderen zelf, die ook weer naar school moeten. In ‘Ben niet bang’ kun je samen met kinderen angsten bespreken, bijvoorbeeld voor spoken, monsters, slangen of onweer. Tenslotte bespreken we Shrek Alarm, een wekkerapp met de bekende animatiestripheld Shrek waar talloze extra functies in zitten, zoals een zaklamp en weerbericht. Ook handig als straks de school weer begint en iedereen vroeg uit de veren moet.

Jop gaat naar school

Hij is eigenlijk niet meer weg te denken in de wereld van Nederlandse kinderapps voor de iPad en iPhone: Jop de giraf. Midden in de zomervakantie heeft ontwikkelaar Heppi alweer het volgende deel in de langlopende reeks interactieve apps uitgebracht: Jop gaat naar school. Hij is bedoeld om kleine kinderen alvast voor te bereiden op hun eerste schooldag. Wat komt daar allemaal bij kijken? Je doorloopt de dag met de bekende giraf en zijn vriendjes. Je pakt thuis een hapje in, komt op school aan en hangt je jas op en dan: dan begint de school zelf natuurlijk. Zingen, muziek maken, buitenspelen, lunch eten, bouwen met blokken, hamertje tik: het komt allemaal aan bod. Aan het eind van de dag moet het lokaal nog even opgeruimd worden en wordt Jop opgehaald door zijn moeder.

http://appshopper.com/news/easy-reader-pro

Elk onderdeel is zoals het de apps van Jop betaamt een minispelletje waarbij je enkele handelingen uitvoert. De applicatie bevat drie liedjes om mee te zingen en is getekend in de kleurrijke en simpele Job-stijl van Esther Naalden.
Downloaden: Jop gaat naar school (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Ben niet bang

Een app om samen met je kind te praten over bang zijn voor spoken, draken, skeletten en ridders. Bang voor onweer of enge plaatjes? Ook daarvoor is deze app geschikt. De 6-jarige Thijn dient als voorbeeld in deze app, zodat kinderen beseffen dat ze niet als enige bang zijn voor slangen en andere enge dingen. Thijn vindt het moeilijk om over zijn angsten te praten en maakte daarom tekeningen van alles waar hij bang voor is. Kinderen kunnen in deze app hetzelfde doen. Je kunt de door Thijn getekende boeven in de gevangenis zetten, skeletten laten instorten en monsters kunt laten wegvliegen. De meertalige app kreeg een waardering van 4,5 sterren in de App Store en is speelbaar in Nederlands, Deens, Pools, Spaans en Frans.

Downloaden: Ben niet bang (€1,79/gratis, iPad, iOS 5.0+)

ben niet bang

Shrek Alarm

shrek-alarm-clockFans van Shrek kunnen nu wakker worden met hun favoriete tekenfilmheld. Deze Shrek-taculaire wekker maakt je wakker met een iets te fanatieke ‘Rise and shine!’ of met een muzieknummer uit je eigen muziekbibliotheek. Natuurlijk is het ook gewoon een wekker, met snoozefunctie, trilfunctie en meer: een stopwatch, timer, wereldklok en zaklampje. Er is een dag- en nachtmodus en een bedtijdfunctie waarbij je zelf instelt wanneer Shrek moet gaan slapen. Bovendien reageert Shrek op dingen die je doet: por je hem, dan gaat hij brullen en kietel je hem, dan gaat hij giechelen. Zo zitten er nog meer herkenbare geluidjes in, plus een aantal verborgen animaties die je vanzelf ontdekt als je de app gebruikt. Om de prijs van €1,79 nog wat meer goed te praten heeft Dreamworks wat extra functies toegevoegd, zoals een Shrek-feitje van de dag, een interactief weerbericht dat vijf dagen vooruit kijkt en Facebook-integratie.

Downloaden: Shrek Alarm (€1,79, universeel, iOS 5.1+)

Bonustip: Juf Silvia: Kinderliedjes

juf silviaMisschien niet de mooiste app voor de iPhone, maar de insteek is leuk. In Juf Silvia Kinderliedjes zingen kleuters bekende kinderliedjes in, waarbij ze soms een eigen draai aan de tekst geven. De app is gratis en bedoeld voor jonge kinderen. “Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen” en andere meezingers zijn terug te vinden achter knoppen met kleine kindertekeningen. We vinden het app-icoon vreselijk en het design ziet eruit als 1998, maar ach: zolang je thuis geen kleine Jonathan Ive hebt rondlopen, maalt niemand erom.

Downloaden: Juf Silvia Kinderliedjes (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:00
Categorie Apps
Onderwerpen eten, ikids, shrek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.