‘Apple’s budget iPhone wordt een kansrijke middenklasser’

Analisten van J.P. Morgan zeggen dat Apple's budget iPhone een mid-range toestel wordt, dus gericht op het middensegment. Met een prijs tussen de 350 en 400 dollar gaat Apple vooral met Samsung concurreren.

4,5-inch budget iPhone bovenkant en onderkantAllThingsD heeft een rapport van J.P. Morgan-analisten Gokul Hariharan en Mark Moskowitz in handen gekregen. Zij beredeneren waarom de budget-iPhone van Apple toch een middenklasse toestel zal worden. Apple zal niet gaan concurreren met de onderkant van de markt, denken de analisten. Eigenlijk is het logisch, want bij de iPod nano en iPad mini koos Apple ook niet voor bodemprijzen. Apple wil kwaliteit blijven leveren en wil niet koste wat kost de goedkoopste zijn.

Zo’n toestel zou tussen de $350 en $400 gaan kosten, zonder toestelsubsidie. Ter vergelijking: de iPhone 5 is in de VS nu vanaf $650 te koop. Opvallend daarbij is dat het middenklasse-segment vrij dun bevolkt is. De meeste toestelmakers kiezen voor duur (boven de $500) of goedkoop (onder de $300).

Samsung is nu de grootste speler in het segment tussen $200 en $500, maar ook LG, Nokia en LG zijn er actief. Samsung heeft in dit segment echter een marktaandeel van boven de 35%. Apple zou in een jaar tijd zo’n 20 tot 25 procent van de markt kunnen pakken. Daarmee wordt de duopolie (markt met twee grote spelers) van Apple en Samsung nog verder versterkt. Volgens de analisten is het grote marktaandeel dat Apple in Amerika heeft niet terug te vinden in andere regio’s. In de VS steeg het marktaandeel afgelopen kwartaal van 36 naar 39 procent. Maar in Latijns Amerika en Azië is het marktaandeel bedroevend laag. Een goedkopere iPhone zou daar iets aan kunnen doen.

apple-lower-price

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 22:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.