Gmail op de iPhone: voortaan makkelijk wisselen tussen meerdere accounts

Gmail heeft aanpassingen gekregen voor mobiel gebruik: inloggen met meerdere accounts tegelijk, eigen mobiele handtekeningen en instellen van je out of office-bericht via de mobiele interface.

gmail-accountsMet Gmail is het nu mogelijk om meerdere accounts te gebruiken op je mobiele apparaat. Multiple sign-in houdt in dat je kunt inloggen met het ene account en daarna via een knopje aan de onderkant kunt overschakelen naar een ander account. Zo kun je snel wisselen tussen bijvoorbeeld je zakelijke mail en privé mail, zonder dat je steeds moet inloggen en uitloggen. Via het instellingsicoontje kun je bovendien een mobiele handtekening gebruiken. Met een vinkje geef je aan: ‘Use mobile instead of desktop signature’.

gmail-instellingen-mobielIn plaats van de standaard aanwezige reclamezin ‘Sent from Gmail Mobile’ kun je natuurlijk ook een handtekening verzinnen, waarin je uitlegt dat het bericht wat korter dan gebruikelijk is, omdat je op je telefoon moest typen.
Ben je net in het vliegtuig gestapt en vergeten om je ‘Out of Office’-bericht aan te zetten? Ook dat kan nu vanuit de mobiele interface. Je kunt een automatisch antwoord bij afwezigheid instellen vanuit de instellingen bij het onderdeel ‘Enable vacation responder’. Je geeft begin- en einddatum aan en vult een tekst in om mensen te waarschuwen die het toch wagen om je tijdens de vakantie een e-mail te sturen.

Nog een derde vernieuwing in de mobiele interface van Gmail is dat aparte bookmarks worden ondersteund. Elk account heeft een eigen bookmark, zodat je snel naar de gewenste mailbox kunt gaan.

Via: Gmail Blogspot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 10:24
Categorieën Apple, iOS
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.