Ken Burns brengt nieuwe documentaire eerst op iOS uit

Ken Burns gaat het eerste deel van zijn nieuwe documentaire Prohibition eerst op de iPhone en iPad uitbrengen. Via de PBS-app kun je de documentaire bekijken. Een week later is de documentaire pas op tv.

prohibition-bannerKen Burns, de documentairemaker die bekend werd door het Ken Burns-effect, is bezig met een nieuw project. Het heet ‘Prohibition‘ en gaat over de (alcohol-)drooglegging in de Verenigde Staten. Bijzonder is dat de eerste aflevering in premiere zal gaan op de iPhone en iPad. De eerste aflevering is op 23 september te zien in de iOS-app van de Amerikaanse publieke omroep PBS. Op de normale tv is de serie pas vanaf 2 oktober te zien. De keuze voor iOS heeft er volgens GigaOM mee te maken om extra buzz te creëren. Een paar maanden geleden werd ook al een Ken Burns-documentaire via de iOS-app van PBS vertoond. De organisatie meldt dat de app veel wordt gebruikt: afgelopen maand waren er 52 miljoen views voor de videostreams.

Helaas heb je een Amerikaans iTunes-account nodig om de app te kunnen installeren, maar het geeft wel aan hoe belangrijk iOS als platform is geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2011, 10:36
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.