Gerucht: 3G iPhone vanaf eind juni in Australië

Volgens de Australische website MacTalk gaat Apple de 3G iPhone zonder simlock in Australië lanceren. De Australiërs doen dienst als proefkonijn; ze kunnen de iPhone vanaf eind juni 2008 aanschaffen.

Australia iPhoneUit een niet-geverifieerd nieuwsbericht van MacTalk blijkt dat Apple de 3G iPhone mogelijk zonder simlock in Australië gaat aanbieden. De iPhone werkt op het netwerk van elke Australische operator en is vanaf de laatste week van juni 2008 verkrijgbaar. Volgens MacTalk heeft Apple gisteren resellers op de hoogte gebracht van de geplande strategie.

MacTalk zal niet de eerste website zijn die geruchten verspreidt om daarmee meer bezoekers te trekken. Slechts een handjevol Apple-resellers in Australië zijn op de hoogte gebracht en bereiden zich voor op de lancering. Rond dezelfde periode opent Apple de eerste Australische Apple Store aan 367 George Street in Sydney. Hetzelfde jaar komt er nog een tweede winkel in Sydney en eentje in Melbourne, wat erop wijst dat Apple de markt in dat land verder wil uitbouwen. Verder wordt gespeculeerd dat Steve Jobs persoonlijk naar Australië gaat om de 3G iPhone te lanceren.

De resellers hebben elk verschillende lanceerdata te horen gekregen, allemaal in dezelfde week. Mocht een bepaalde datum uitlekken, dan weet Apple welke reseller zijn mond voorbij heeft gepraat. Om te voorkomen dat een bepaalde reseller op die manier gemakkelijk in diskrediet wordt gebracht, maakt MacTalk geen specifieke data bekend. Verder gelooft MacTalk dat Apple de Australiërs gaat gebruiken als proefkonijn voor het verkopen van unlocked iPhones.

Tot nu toe hebben we in ieder geval één zwak punt in het verhaal van MacTalk kunnen ontdekken en dat is de beweren dat de 3G iPhone op “alle netwerken” in Australië te gebruiken is. Dat is opmerkelijk, omdat er zowel GSM- als CDMA-netwerken operationeel zijn.

Meer info: Australian Macworld
Gerucht: MacTalk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2008, 9:16
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, australie, cdma, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.