Swarm krijgt update met berichten

Swarm, de app om in te checken op locaties, heeft een update gekregen waarmee je nu ook berichten kunt sturen naar vrienden.

Swarm iPhoneSwarm, het voormalige onderdeel van de Foursquare-app waarmee je kunt inchecken op locaties en het daarbij kunt opnemen tegen mensen in je vriendenlijst, heeft een update naar versie 2.0 gekregen. Daarbij hebben de Foursquare-ontwikkelaars een zeer handige functie toegevoegd: je kunt nu berichten sturen naar vrienden.

Start je Swarm 2.0 voor het eerst op, dan krijg je een korte uitleg hoe de nieuwe functionaliteit werkt. Je kunt een bericht sturen naar een vriend, een groep van vrienden of naar iedereen in je buurt. Dat laatste lijkt vooral handig als je op zoek bent naar mensen om mee af te spreken. Je kunt zelfs berichten sturen naar vrienden die Swarm niet gebruiken; de app raadpleegt daartoe je contactenlijst op Foursquare en zelfs je normale iPhone-contactenlijst. Heb je een gesprek met iemand, dan zie je op de kaart zijn real-time positie. Op die manier weet je hoe lang het nog duurt voor jullie elkaar tegenkomen.

Swarm 2.0

Blijkbaar heeft Foursquare ook commentaar gehad op de lastige bediening van de app, want de knop om in te checken is naar de onderkant van het scherm verhuisd, samen met de andere menuknoppen. Deze plek is inderdaad makkelijker te bereiken dan de rechter bovenhoek, waar de knop eerst zat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 9:21
Categorie Apps
Onderwerp foursquare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.