Eerste iOS 4-applicaties in de App Store verschenen

De eerste applicaties voor iOS 4 druppelen de App Store binnen. ReMovem, ActivePrint Lite en Animal Chess 2 zijn er al klaar voor.

ios 4Ontwikkelaars konden vorige week beginnen met het aanleveren van applicaties voor iOS 4. Ze hebben aan die oproep gehoor gegeven: de eerste applicaties komen nu de App Store binnendruppelen. De applicatie ActivePrint Lite is er al klaar voor en dat geldt ook voor het spelletje reMovem en de applicatie van de online opslagdienst Dropbox (die meteen een paar bugfixes heeft gekregen). Bij de applicaties die nog onderweg zijn naar de App Store kwamen we ook een Nederlandse nieuwkomer tegen: ShopZoeker, waarmee je het assortiment van Bol.com kunt doorzoeken (geen officiële app).

Ontwikkelaars hoeven hun applicaties alleen opnieuw te compileren met de eerder uitgebrachte iOS 4 SDK. Maar het is natuurlijk mooier als ze ook meteen wat nieuwe functies van iOS 4 meenemen. Sommige daarvan moeten de ontwikkelaars handmatig toevoegen, zoals Background Task Completion. Andere zijn automatisch aanwezig als gebruikers de applicatie op hun iOS 4-toestel installeren, zoals multitasking in het algemeen. Toch geldt dat niet voor alle ontwikkelaars: Marco Arment (van Instapaper) heeft laten weten dat hij geen multitasking kan ondersteunen. Volgens Arment denken gebruikers onterecht dat applicaties probleemloos op de achtergrond blijven draaien en ondertussen allerlei activiteiten uitvoeren, zoals het downloaden van informatie van internet. Dat is volgens deze ontwikkelaar niet het geval.

flag faceHelaas is niet zo makkelijk te zien welke apps al specifiek voor iOS 4 zijn aangepast. Er is geen schakelaar in de App Store, zoals voor de iPad. Ook is er voor ontwikkelaars geen uniforme manier om te laten weten dat een app voor iOS 4 geschikt is. ReMovem meldt in de update-omschrijving: “Better compatibility with iOS 4”. QR+Emoji zegt: “ADD iOS 4 support” en ActivePrint Lite heeft ervan gemaakt: “Added iOS 4 Support”. Flag Face (zie afbeelding) houdt het kortweg op: iOS 4″. Andere ontwikkelaars zijn al wat verder, want de maker van Animal Chess 2 is al begonnen met bugfixes: “Fixed crash when running under iOS 4.” Het wordt dus zoeken naar aangepaste apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2010, 21:56
Categorie iOS
Onderwerpen applicaties, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.