Display mirroring ook op de iPad 1 te realiseren (jailbreak)

Op de iPad 2 kun je video mirroring gebruiken. Daarbij kun je elke app op een groter scherm laten afbeelden. Met een jailbreak-hack kan het ook op de iPad 1.

display mirroringBij de iPad 2 kun je het scherm van de iPad laten vertonen op een groter scherm. Je hebt er alleen Apple’s Digital AV Adapter of een VGA-adapter voor nodig. Je zit niet vast aan bepaalde apps die dat ondersteunen, maar het werkt bij élke app, als je maar een extra kabeltje hebt. Instellingen en configuratie is ook niet nodig. Helaas geldt dat niet voor de eerste generatie iPad. Met een jailbreak-hack blijkt het echter toch te realiseren.

Je hebt een iPad 1 met iOS 4.3 en jailbreak nodig. Daarna moet je enkele systeembestanden wijzigen en video-mirroring activeren. Voor het uitvoeren van de jailbreak kun je gebruik maken van de nieuwste versie van redsn0w, die sinds vanochtend beschikbaar is. De bedenker van de tweak heeft het geprobeerd met beide Apple-adapters en zegt dat het werkt, al kan het door hardwarematige tekortkomingen van de iPad 1 wel iets trager reageren .

De volledige instructie vind je op de website van de bedenker. Kijk ook even naar onderstaand filmpje.

Via: Macstories
Tipgevers: DaanHD en Tijs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2011, 18:18
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, mirroring, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.