Cleartones Organic: minimalistische bel- en notificatietonen uit Nederland

Bij het woord ‘ringtone’ denk je misschien aan fragmenten uit een snerpend Shakira-nummer of de Marimba-toon die elke iPhone-gebruiker heeft. De Nederlander Hugo Verweij is het Cleartones-project begonnen om mensen aan smaakvollere ringtones en notificatietoontjes te helpen. Na een succesvol eerste jaar wilde Hugo met Cleartones Organic een stap verder gaan: geluiden die zijn gemaakt […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

cleartones minimalist ringtonesBij het woord ‘ringtone’ denk je misschien aan fragmenten uit een snerpend Shakira-nummer of de Marimba-toon die elke iPhone-gebruiker heeft. De Nederlander Hugo Verweij is het Cleartones-project begonnen om mensen aan smaakvollere ringtones en notificatietoontjes te helpen. Na een succesvol eerste jaar wilde Hugo met Cleartones Organic een stap verder gaan: geluiden die zijn gemaakt met akoestische percussie-instrumenten zoals Tibetaanse klokken, een Indonesische gamelan, houtblokken, marimba en vibrafoon. Het resultaat is een collectie van tweemaal 50 beltonen en alerttonen, die je kunt gebruiken voor sms, e-mail, voicemail en app-notificaties.

Op de website kun je een preview van enkele tonen beluisteren om een indruk te krijgen wat je koopt. Je kunt op de website ook zien dat de tonen met echte instrumenten zijn gemaakt. Alle tonen zijn in m4r-formaat, dus meteen geschikt om naar iTunes te slepen, waar ze in het onderdeel ‘Tonen’ terug te vinden zijn. Als je ze daarna synchroniseert met je iPhone of iPad kun je de tonen instellen via Instellingen > Geluiden.

Er zijn twee bundels: Organic Ringtones en Organic Notifications. Een bundel met 50 tonen kost ca. €7,50 en voor beide bundels betaal je ca. €13.

Meer info: Cleartones Organic

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2012, 17:54
Categorie iOS
Onderwerpen bellen, ringtones

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.