Tim Cook in Amsterdam 2018

“Beste Tim”: e-mailberichten aan Tim Cook worden allemaal gelezen

Stuur je als klant een e-mailbericht aan Tim Cook, dan kun je er zeker van zijn dat het wordt gelezen. Of je persoonlijk antwoord terug krijgt is echter een tweede vraag.

Je e-mail aan Tim Cook wordt gelezen

Zit je ergens mee, dan kun je natuurlijk feedback naar Apple sturen. Maar er zijn ook genoeg mensen die het erop gokken en een persoonlijk mailtje naar Tim Cook sturen. Al die berichten gelezen, al gebeurt dat lang niet altijd door de CEO zelf.


CNBC vertelt hoe Apple met de persoonlijk e-mails aan Tim Cook omgaat. Apple’s CEO blijkt een persoonlijke assistent te hebben, die als enige taak heeft het lezen van binnenkomende e-mail, zo zeggen ingewijden. Bevat het bericht belangrijke informatie, dan stuurt deze medewerker het door naar Cook zelf. Sommige mailberichten worden doorgestuurd naar andere topfiguren binnen Apple, waarna ze uiteindelijk bij individuele teams terechtkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kritiek op een specifiek product waar het team aan werkt. Apple heeft distributielijsten om te zorgen dat een grotere groep medewerkers de e-mail van klanten onder ogen krijgt.

Tim Cook bij Apple Watch launch 2018 in Apple Store

Levens gered
Vooral de berichten die naar Apple’s Gezondheidsteam worden gestuurd dienen vaak als motivatie en inspiratie. Er zijn regelmatig verhalen van mensen die dankzij de Apple Watch een ziekte vroegtijdig op het spoor konden komen. De hoeveelheid e-mailtjes is sinds de Apple Watch enorm toegenomen. Heel wat mensen willen hun verhaal vertellen en uitleggen hoe het horloge hun leven heeft gered of verbeterd. Volgens interne bronnen hebben al die “Beste Tim”-verhalen ervoor gezorgd dat Apple extra nadruk op gezondheidsfuncties is gaan leggen.

Maar de e-mails hebben ook positieve invloed op de bedrijfscultuur, dat doorgaans als geheimzinnig wordt ervaren. Medewerkers binnen Apple mogen vaak geen direct contact met klanten hebben en zien niet altijd het resultaat van hun werk. Met de e-mails krijgen ze toch wat reacties van buitenaf.

E-mails aan Steve Jobs

Bij Cook’s voorganger Steve Jobs kwam het regelmatig voor dat klanten een e-mail stuurden en daar ook nog antwoord op kregen. Jobs zou vandaag 64 jaar zijn geworden, als hij niet in 2011 was overleden. Jobs richtte in 1976 samen met Steve Wozniak Apple op en zorgde er deze eeuw voor dat Apple een spectaculaire comeback maakte, dankzij de iPod (2001) en iPhone (2007).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 februari 2019 om 9:55
Onderwerp
Bron
Bron CNBC
Categorie
Apple
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.