BAS Groep meldt overname 24 iCentre-winkels bij mededingingsautoriteit

BAS Groep wil 24 van de 34 iCentre-winkels in Nederland overnemen. Dit blijkt uit een verzoek bij Autoriteit Consument en Markt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCentre AmstelveenBAS Groep wil 24 van de 34 iCentre-winkels overnemen. Dit blijkt uit een ingediend verzoek van BAS Groep bij de Autoriteit Consument en Markt. Hiermee zou BAS Groep een groot deel van de iCentre-filialen kunnen redden. Vorige week vroeg iCentre nog uitstel van betaling aan, wat wees op een mogelijk faillissement van de Apple Premium Reseller.

iCentre liet na het aanvragen van het uitstel van betaling weten dat de winkels kampten met financiële problemen. Volgens de winkelketen was dit te wijten aan teruglopende verkopen en toegenomen concurrentie. Wie deze steeds concurrenten zijn werd niet gezegd. Wel lijkt iCentre last te hebben van de opening van een officiële Apple Store in Nederland. Geruchten over een Apple Store in Haarlem zorgden er namelijk voor dat iCentre overwoog een winkel uit Haarlem terug te trekken.

Update 2: Alle actuele informatie vind je in het artikel ‘Faillissement iCentre: alles wat je wil weten‘. De kans is groot dat BAS Group de winkels van iCentre overneemt. Klanten worden al doorverwezen naar de dichtstbijzijnde Dixons-winkel.

BAS Groep beheert in Nederland Dixons en MyCom. Het is nog niet bekend wat zij exact met de iCentre-winkels willen doen. Onduidelijk is om welke filialen van iCentre het exact gaat en wat er zal gebeuren met de overgebleven tien winkels.

iCentre is een Apple Premium Reseller. Dit betekent dat de winkel niet onder het beheer van Apple valt, maar dat er strakke afspraken zijn gemaakt om Apple-producten te mogen verkopen. Sinds de komst van de Apple Store in Amsterdam hebben Premium Resellers het alleen lastig: zo was er bij de verkoopstart van de iPhone 5 geen één nieuwe iPhone bij de winkels te vinden.

Update 1: We horen van meerdere lezers dat ze voor een dichte iCentre kwamen te staan, met het bericht dat er een inventarisatie plaatsvindt. In Zaandam worden klanten zelfs al doorgestuurd naar Dixons.
Update 2: Inmiddels zijn alle iCentre-vestigingen gesloten en zijn medewerkers begonnen met het inventariseren van aanwezige voorraden. Per vestiging zal worden bepaald of deze open zal blijven of definitief sluit.

Via Emerce.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 13:27
Categorie Apple
Onderwerp icentre

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.