iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Autonomous Car Project: bestuur een personenauto met je iPhone

Het Autonomous Car Project heeft samen met ontwikkelaar Appirion een applicatie ontwikkeld, waarmee je via Drive-By-Wire een personenauto op afstand kunt bedienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

autonomous car projectOntwikkelaar Appirion heeft samen met de Freie Universität Berlin een iPhone-applicatie gebouwd, waarmee je op afstand een personenauto kunt besturen. Het gaat om een demonstratieproject, waarbij de auto (met de naam ‘Spirit of Berlin’) daadwerkelijk op afstand bestuurbaar is. In de auto zijn camera’s aangebracht, die via Wi-Fi in contact staan met de iPhone. Je zult dus wel altijd in de buurt van een Wi-Fi-hotspot moeten blijven. De applicatie iDriver bevat knoppen om gas te geven, te remmen en te versnellen. Sturen doe je via de accelerometer. De signalen worden omgezet naar Drive-By-Wire besturing.

Drive-By-Wire is geen toekomstmuziek, maar wordt al wijdverbreid in de autoindustrie gebruikt om traditionele mechanische en hydraulische systemen te vervangen door elektronische besturing, bijvoorbeeld bij de elektronische brandstofinjectie. Het kan ook een rol spelen in de mens/machine-interface, zoals het gaspedaal en stuurwiel.

idrive iphoneDe groep uit Berlijn maakt al sinds 1998 autonome robots en was al twee maal wereldkampioen robotvoetbal. Ze maken ook gewone applicaties, zoals de applicatie iMensa waarmee je de menukaart van de mensa in Berlijn en Hannover op je iPhone kunt bekijken, of de applicatie Touch ‘n’ Translate, een browser met ingebouwde vertaalfunctie.

Meer info: Appirion
Via: iPhone-ticker

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 2:45
Categorie Achtergrond
Onderwerpen auto, berlijn, populaire apps, robot, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.