Adobe introduceert Photoshop.com Mobile voor iPhone (VS)

Adobe heeft Photoshop.com voor de iPhone en iPod touch gelanceerd. Met deze software heb je Photoshop op zak, met mogelijkheid om foto's te bewerken en te uploaden naar de website Photoshop.com.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

photoshop iphoneAdobe heeft de deze week een paar aankondigingen gedaan die met de iPhone te maken hebben (zie eerdere berichten over LiveCycle en Flash-applicatieontwikkeling). De grootste verrassing is tot het laatst bewaard: een Photoshop.com applicatie voor de iPhone en iPod touch. Met de applicatie kun je direct op de iPhone foto’s bewerken en uploaden naar de online dienst Photoshop.com.

Je kunt de online versies ook weer downloaden naar je fotobibliotheek op de iPhone. Momenteel is de applicatie alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. De applicatie is gratis en levert natuurlijk lang niet alle Photoshop-functies die je van de desktop gewend bent, maar voor ontwikkelaars van al bestaande fotobewerkingsapplicaties voor de iPhone zal het toch behoorlijke concurrentie zijn.

Je kunt een foto bijknippen, roteren, omdraaien, de verzadiging, belichting, tint en zwart/wit-instellingen aanpassen. Er zitten twee filters in, met een schetseffect en soft focus. Daarnaast zijn er speciale effecten mogelijk zoals vignette blur, pop, border, warm vintage en rainbow.

photoshop iphone

Alle bewerkingen zijn non-destructief. Je kunt op elk moment weer teruggaan met de undo-functie (of een eenmaal uitgevoerd effect toch weer toepassen met de redo-functie). Klaar met bewerken? Dan kun je het eindresultaat bekijken in een diashow. Photoshop.com voor de iPhone geeft ook volledige toegang tot je online fotobibliotheek op Photoshop.com. Lokaal opslaan op de iPhone hoeft dus niet meer.

Downloaden: Photoshop voor iPhone (gratis, alleen Amerikaanse App Store)
Tipgever: Jermaine

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:52
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.