Steve Jobs iPhone 4S

‘Volgende twee iPhones onder toezicht Steve Jobs ontworpen’

De vermeende iPhone 5S en zijn opvolger zijn allebei onder toezicht van Steve Jobs ontworpen, aldus officier van justitie George Gascon.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Steve Jobs iPhone 4SDe volgende twee iPhones zijn ontworpen onder toezicht van Steve Jobs. Dit heeft een Apple-medewerker die contacten onderhoudt met de Amerikaanse regering verteld aan San Francisco’s officier van justitie George Gascon. Eerder werd al gezegd dat Steve een hand had gelegd aan de iPhone 5, maar hoe lang de invloed van de overleden CEO te zien zou zijn, was nog niet duidelijk.

Dat Steve Jobs invloed heeft gehad op de vermeende iPhone 5S is ergens ook wel logisch: de S-versies van iPhones zijn vaak qua ontwerp identiek en moeten het vooral hebben van interne verbeteringen zoals een betere camera en snellere processor. Omdat de voormalig CEO aan de iPhone 5 meewerkte, zou zijn invloed daarom sowieso in de iPhone 5S te zien zijn. De iPhone die de iPhone 5S zal opvolgen heeft vermoedelijk wel een nieuw ontwerp en mogelijke nieuwe functies, waar Steve volgens Apple’s medewerker dus ook invloed op heeft gehad. Dit betekent ook dat de iPhone na de iPhone 5S al grotendeels is uitgewerkt.

Gascon sprak met Apple over de diefstal van smartphones in San Francisco. De officier van justitie hoopte een oplossing te vinden in de vorm van een kill-switch die een gestolen iPhone volledig kan uitschakelen. Volgens de officier hebben de gesprekken echter op weinig uitgelopen: er zou een hoop zijn gezegd, zonder dat er daadwerkelijk dingen werden gesteld of beloofd. De iPhone is al in staat om met behulp van Zoek mijn iPhone (Find My iPhone) op afstand te worden gewist, maar bij de gesprekken werd gezocht naar een mogelijk extremer alternatief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 11:59
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5s, iPhone 6, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.