Apple ‘straft’ Canada voor hoge tarieven?

Apple schijnt een voorraad 3G iPhones die voor Rogers Wireless in Canada waren bedoeld, naar Europa te hebben doorgestuurd. Dat deden ze om Canada te straffen voor de hoge iPhone-tarieven.

iPhone CanadaEen paar dagen geleden lazen we ergens, dat bij de lancering van de iPhone 3G in het Verenigd Koninkrijk minder toestellen beschikbaar zullen zijn dan in andere landen. Het argument daarbij was dat Apple het land wilde ‘straffen’ vanwege het grote aantal unlocked iPhones. Datzelfde verhaal duikt nu weer op bji een ander land: Apple zou Rogers willen straffen voor de hoge iPhone-tarieven die ze rekenen. Als gevolg daarvan zou bepaalde voorraad die eigenlijk voor Canada was bedoeld nu worden ‘omgeleid’ naar Europese landen.

Als gevolg daarvan zou Rogers een deel van het parttime personeel hebben ontslagen. iClarified presenteert het verhaal alsof het een gerichte strafactie van Apple is en onderbouwt dit met een aantal geruchten die op Smithereens Blog zijn verzameld. Een senior Rogers-vertegenwoordiger schijnt bevestigd te hebben dat Apple een groot percentage van de geplande Canadese 3G iPhones naar Europa heeft doorgestuurd en dat elke Rogers Store slechts 10 tot 20 toestellen krijgt. Waarschijnlijk zijn er door die hoge tarieven ook niet meer iPhones nodig. Al met al een raar verhaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2008, 20:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen canada, europa, rogers, voorraad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.