Apple praat over verkoop iPhone in Japan

Apple is in gesprek met de Japanse mobiele operators NTT DoCoMo en Softbank. Beide hebben interesse om de iPhone in Japan te gaan verkopen, ook al is het toestel naar Japanse begrippen wat achterhaald.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple is in gesprek met twee Japanse mobiele operators en lijkt daarbij van plan om beide tegen elkaar uit te spelen, zo meldt de Telegraaf. Er zijn gesprekken met NTT DoCoMo en Softbank gaande, die beide graag het exclusieve verkooprecht op de iPhone in Japan willen hebben. Er zijn in Japan feitelijk maar drie grote mobiele operators: NTT DoCoMo is de grootste en Softbank de kleinste. Volgens de Telegraaf is het tegen elkaar uitspelen van partijen Apple wel toevertrouwd. Ook nu zouden ze weer aansturen op het delen van abonnementsinkomsten.

Japan loopt in technologie sterk voor op de rest van de wereld. Er zouden al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen topmensen van Apple en de Japanse telecombedrijven. Volgens anonieme bronnen die blijkbaar dichtbij het vuur zitten (de Telegraaf noemt ze ‘ingewijden’) hebben vertegenwoordigers van NTT DoCoMo en Softbank daarbij geklaagd over het hoge bedrag dat Apple per afgesloten contract wil hebben. Ook nu zijn er geen details naar buiten gekomen over de exacte hoogte van het bedrag. Op korte termijn moet duidelijk worden welk van de twee bedrijven de iPhone in Japan gaat verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2007, 23:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen abonnementen, japan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.