iPhone in lijst van 15 grootste teleurstellingen 2007

PC World heeft een lijst gemaakt van de 15 grootste tech-teleurstellingen van 2007. In het lijstje vinden we twee Apple-producten: Leopard en de iPhone.

iPhoneLijstjestijd! De iPhone en Mac OS X 10.5 (Leopard) zijn twee van de 15 grootste tech-teleurstellingen van 2007, aldus PC World. Anderen zijn de videobezordienst Amazon Unbox, sociale netwerken, internetbeveiliging, de Microsoft Zune, VoIP, Office 2007, de oorlog tussen Blu-ray/HD DVD. Maar met stip op nummer 1 staat Windows Vista: de slogan “The Wow Starts Now” is niet bij iedereen goed aangekomen. De iPhone viel niet in de smaak vanwege het kleine aanraaktoetsenbord en gebrek aan Flash-ondersteuning, maar dit waren niet de twee belangrijkste redenen om de iPhone in de lijst op te nemen.


Nee, doorslaggevend waren de hoge prijs, de plotselinge prijsdaling, het onbetrouwbare en trage netwerk van AT&T en het feit dat de iPhone maar via één mobiele operator in de VS verkrijgbaar is. Vooral door de prijsdaling waren kopers onaangenaam verrast. Mensen verwachten wel dat prijzen van electronica dalen, maar niet zo snel als bij de iPhone werd vertoond. Apple’s reactie was ook halfbakken: een gedeeltelijke credit dat voor een hoop dingen niet kon worden gebruikt. Zo kon je er bijvoorbeeld geen muziek in de iTunes Store mee kopen. Mensen die onder de beperkingen uit probeerden te komen zaten met $600 dure iBricks opgescheept als ze niet oppasten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2007, 7:17
Categorie Achtergrond
Onderwerp terugblik
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.