‘iPhone 5S krijgt homeknop van saffierkristal met vingerafdrukscanner’

De iPhone 5S krijgt mogelijk een capacitieve homeknop gemaakt van saffierkristal, met daarin een vingerafdrukscanner verwerkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 homeknopDe iPhone 5S krijgt een capacitieve homeknop gemaakt van saffierkristal, met daarin een vingerafdrukscanner verwerkt. Dit beweren bronnen bekend met Apple’s plannen tegenover het Aziatische TechnNews. Geruchten over een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S-homeknop komen al langer voorbij, maar dit is voor het eerst dat een bron in zoveel detail over de gebruikte materialen vertelt. Saffierkristal zou geen onlogische keuze zijn: Apple gebruikt dit immers ook al voor de camera van de iPhone.


Saffierkristal is zeer goed bestand tegen krassen. Dit zou ook de reden zijn waarom Apple het materiaal voor de homeknop wil gebruiken: een goed werkende vingerafdrukscanner zou namelijk defect kunnen raken bij krassen op het gebruikte oppervlak.

Door gebruik te maken van een capacitieve homeknop zou de iPhone 5S qua ontwerp enigszins kunnen afwijken van de iPhone 5. Zo’n touchgevoelige knop zou de huidige methode vervangen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een ‘ouderwets’ fysieke knop.

We kunnen nog niet zeggen of TechNews het bij het rechte eind heeft. De website bracht in het verleden amper Apple-geruchten naar buiten, waardoor we lastig kunnen peilen hoe betrouwbaar de bronnen exact zijn. Zekerheid hebben we pas als Apple de iPhone 5S daadwerkelijk heeft aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.