Apple-patent: iPhones met elkaar verbinden via een foto

Een nieuw iPhone-patent van Apple beschrijft hoe twee iPhones met elkaar kunnen verbinden via enkel een foto die je op dat moment maakt.

iPhone digital handshake patentHoewel het met je iPhone vrij makkelijk is om een foto via e-mail te delen met vrienden, is er nog steeds niet een manier waarop je een bestand direct van iPhone naar iPhone kunt versturen. Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe dit in de toekomst wellicht wel kan: door een foto te maken van de iPhone waar je mee wil verbinden, zou je iPhone genoeg weten om een rechtstreekse verbinding te maken.

De iPhone die je fotografeert zou op een unieke manier herkend kunnen worden, zodat je er zeker van bent dat je met de juiste persoon verbindt. Er zou een simpele code op het iPhone-scherm getoond kunnen worden, maar Apple noemt ook een aantal andere opties. Zo zou er een unieke afbeelding op de rand of achterkant van je iPhone kunnen staan. De LED-flitser of een infraroodlampje in je iPhone zouden ook een speciale code door kunnen seinen. In dat geval zou de iPhone niet alleen een foto moeten maken, maar meerdere seconden met de camera de andere iPhone in de gaten moeten houden.

Is de verbinding tussen twee iPhones gemaakt, dan kan deze gebruikt worden om bijvoorbeeld bestanden uit te wisselen. De methode zou vooral handig zijn als de twee iPhones een rechtstreekse verbinding maken. Je bent dan namelijk niet meer afhankelijk van mobiel internet of een Wi-Fi-netwerk waar jullie allebei meer verbonden moeten zijn.

Apple is zeker niet de enige die nadenkt over dit soort verbindingsmethoden: iPhone-app Bump doet iets soortgelijks en laat twee iPhones elkaar herkennen met de bewegingssensoren. Stoten twee iPhones tegen elkaar aan, dan weet Bump ze met elkaar te verbinden. Deze app is alsnog afhankelijk van je internetverbinding: een rechtstreekse connectie wordt nooit gemaakt.

Net als bij andere patenten geldt: we moeten nog zien wat Apple hier mee gaat doen. Het patent werd al in mei 2010 aangevraagd, waarna we Apple er geen gebruik van zagen maken. De mogelijkheid bestaat dat Apple het idee inmiddels heeft laten varen, of dat het in de ijskast is verdwenen voor een later moment.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 16:57
Categorie iOS
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.