apple-patent-valbescherming-1

Apple krijgt patent op valbescherming voor iPhones

Apple heeft een patent toegewezen gekregen, waardoor iPhones bij het vallen minder snel schade oplopen of op een 'veilige' kant vallen.

Apple heeft een patent toegewezen gekregen, waarmee ze iPhones kunnen beschermen tijdens het vallen. Het systeem herkent wanneer een iPhone een vallende beweging maakt, berekent hoe de iPhone de grond zal raken en verschuift daarna het zwaartepunt, zodat er zo weinig mogelijk schade ontstaat. Het patent met nummer 8.903.519 heeft als titel ‘Protective mechanism for an electronic device’ en noemt twee uitvinders: Nicholas V. King en Fletcher Rothkopf. Het doel is om vooral de dure en kwetsbare componenten te beschermen tegen vallen.


apple-patent-valbescherming-1

Het gaat dan bijvoorbeeld om het scherm of de camera. Het systeem maakt gebruik van de reeds aanwezige sensoren om te meten wat er fysiek met het apparaat gebeurt, zoals gyroscoop en accelerometer. Maar er kunnen ook ultrasone sensoren worden toegepast. Bij een vrije val moeten de sensoren in een fractie van een seconde bepalen hoe de iPhone naar beneden valt, met welke snelheid en wanneer de klap wordt verwacht. De processor voert vervolgens berekeningen uit en activeert de valbescherming. Een motortje (bijvoorbeeld de reeds aanwezige trilmotor) kan zorgen dat de iPhone op een bepaalde kant valt, bijvoorbeeld de zijkant of achterkant. Maar er zijn ook oplossingen mogelijk die nu wat absurd klinken, zoals verschuivende gewichtjes of een gaspatroon waarmee je de iPhone kunt afremmen tijdens het vallen. Of misschien moet Apple toch gewoon voor een uitklapbare parachute kiezen?

apple-patent-valbescherming-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 december 2014 om 13:19
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.