Apple krijgt patent op koelsysteem voor iPhone en iPad

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe de iPhone of iPad met behulp van een koelingsysteem afgekoeld kan worden. Dit maakt het gebruik van snellere processoren mogelijk.

iPhone ventilatorEen nieuw patent van Apple beschrijft een koelingsysteem dat voor mobiele apparaten gebruikt kan worden, zoals de iPhone en iPad. Het systeem bestaat uit een kleine ventilator die onderdelen kan koelen en lucht afvoert via bijvoorbeeld de geluidspoort van je iPhone. Het systeem doet denken aan de cooling fans die in gewone computers worden gebruikt.

Het koelsysteem zou het volgens Apple mogelijk maken om krachtige processoren te gebruiken zonder dat een iPhone of iPad oververhit raakt. Het kan zo zijn dat toekomstige iDevices daar wat aan zullen hebben: de iPad derde generatie bleek immers eerder dit jaar 5 graden warmer te worden dan de iPad 2. Toen bleek er echter geen kans op oververhitting te bestaan.

Het is nog wel de vraag of Apple gebruik wil gaan maken van een koelventilator in bijvoorbeeld de iPhone. Appleinsider merkt al op dat zo’n toevoeging problemen kan opleveren bij het steeds dunner wordende ontwerp van de iPhone (en iPad). Het aangevraagde patent is enigszins recent: Apple diende hem op 2 mei 2011 bij het Amerikaanse patentbureau. Dit hoeft echter niet te betekenen dat Apple nu ook actief werkt aan deze nieuwe ventilator.

iPhone koeling 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 16:54
Categorie iDevices
Onderwerpen patenten, ventilator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.