apple iwatch concept

Apple noemt horloges in HealthKit-handelsmerk

Apple heeft in de VS en Europa een handelsmerk aangevraagd voor HealthKit, waarbij ook wordt gesproken over onder meer bewegingssensoren en horloges.

healthkitApple heeft in de VS en Europa een handelsmerk aangevraagd voor HealthKit, de nieuwe verzamelplek voor allerlei medische gegevens in iOS 8. In de aanvraag voor Amerika wordt gesproken over een groot aantal verschillende goederen en diensten. Maar in de Europese aanvraag benoemt Apple ook specifiek fitness, bewegingssensoren, medische apparaten en horloges. Dit laatste lijkt een verwijzing naar de verwachte iWatch, die volgens verschillende eerdere berichten dit najaar op de markt moet komen.

Apple deed de Amerikaanse aanvraag vorige week al, maar de Europese aanvraag dateert van maandag, zo ontdekte 9to5Mac. Uit deze aanvragen kunnen we afleiden wat Apple’s plannen zijn. Zo deed Apple eerder al aanvragen in verschillende landen voor het woord ‘iWatch’. Ook werd de merknaam Apple alvast uitgebreid naar enkele producten die Apple nog niet verkoopt: horloges en sieraden. Naast de concrete producten worden in de aanvragen ook horlogebandjes, hoesjes, horloge-onderdelen en soortgelijke details genoemd.

Alle geruchten wijzen op een introductie van de iWatch in het najaar. De maand oktober werd steeds genoemd als introductiemoment, maar toch zijn er de laatste weken wat berichten die roet in het eten kunnen gooien. Zo zou Apple mogelijk niet genoeg iWatches kunnen produceren om aan de vraag te kunnen voldoen. Waar we bij de iPhone 6 al onderdelen zagen lekken is dit opvallend genoeg bij de iWatch nog steeds niet gebeurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2014, 19:07
Categorie Geruchten
Onderwerpen healthkit, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.