‘Gebruik iPad-studieboeken kan twee keer zo duur uitpakken’ (infographic)

Volgens een infographic van Online Teaching Degree is het financieel nog niet verstandig om over te stappen van studieboeken naar de iPad. Scholen en studenten zouden hier twee keer zoveel geld aan kwijt zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ipads vs textbooksNadat Apple iBooks 2 uitbracht, is er veel discussie ontstaan over hoe makkelijk de iPad eigenlijk bij een studie gebruikt kan worden. Hoewel de studieboeken een stuk goedkoper zijn om via iBooks aan te schaffen, moeten studenten namelijk wel een iPad aanschaffen. Volgens een infographic van kunnen scholen en studenten twee keer zoveel geld kwijt zijn wanneer ze van het papieren boek naar de iPad overstappen.

De infographic beweert dat studenten tezamen gemiddeld 180.000 dollar per jaar kwijt zijn aan schoolboeken. Een bedrag dat zou stijgen naar 430.000 dollar bij het gebruik van iPads. Hierbij gaat de maker van de infographic wel van een aantal dingen uit: zo zou de iPad iedere vier jaar vervangen moeten worden en kunnen boeken niet worden gedeeld.

Een andere optie is het vervangen van de schoolcomputers door iPads, maar dit zou financieel nog niet realistisch zijn. In 2010 gaven scholen 2 miljard dollar uit aan computersoftware, een bedrag waarmee scholen een iPad voor 1 op de 10 studenten kunnen kopen.

Omdat de infographic is gemaakt op basis van Amerikaanse gegevens, hoeft het resultaat in Nederland niet per se hetzelfde te zijn. Het is alleen wel opmerkelijk dat er in een grote markt als de Verenigde Staten op deze manier naar digitale studieboeken wordt gekeken.

Online Teaching Degree infographic
De volledige infographic kun je bekijken op de website van Online Teaching Degree.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 17:05
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.