Adobe Project Rush

Adobe kondigt Project Rush aan: simpel videobewerken op iPhone, iPad en Mac

Adobe heeft een alles-in-een oplossing aangekondigd voor videobewerking. Project Rush is makkelijk te leren en is vergelijkbaar met Apple's iMovie. Ook minder ervaren videofans kunnen er dus mee aan de slag.

Adobe Project Rush

Project Rush zou wel eens een aardige concurrent voor Apple’s iMovie kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van de technologie van Premiere Pro en After Effects, maar aangepast voor eenvoudig en intuïtief gebruik. Je kunt video bewerken, kleur en audio aanpassen. Project Rush komt later dit jaar beschikbaar op de desktop en op mobiele apparaten zoals iPhones en iPads. Het idee is dat je makkelijk tussen apparaten kunt wisselen. Adobe gaat de software demonstreren op VidCon, een conferentie voor videomakers.


Meteen door naar YouTube
Op de foto’s die Adobe beschikbaar heeft gesteld zijn duidelijk een iPad, iPhone en een andere smartphone te zien. De software synchroniseert je projecten automatisch met cloudopslag en het werkt samen met Adobe Stock zodat je Motion Graphics-sjablonen tot je beschikking hebt die je zelf kunt aanpassen. Het delen van een project is ook makkelijk gemaakt, zodat je na het maken van je video meteen naar YouTube en sociale netwerken kunt doorplaatsen. Wie geïnteresseerd is kan nu alvast de beta gaan testen. De definitieve versie komt later dit jaar beschikbaar.

Adobe Project Rush

Adobe had vandaag nog meer aan te kondigen. Adobe Scan voor iOS kan nu met 99% nauwkeurigheid visitekaartjes scannen en de data meteen doorsturen naar je adresboek. Daarbij worden ongewenste objecten weggelaten, zoals vingervlekken en kringen van wijnglazen. Met kunstmatige intelligentie herkent de app om welke info het gaat.

Daarnaast krijgt Adobe XD overlays met vaste elementen en krijgt Lightroom CC de mogelijkheid om instellingen te synchroniseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2018, 15:22
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen adobe, videobewerking
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.