Achtjarige vindt 350.000 dollar gestolen waren met Find My iPhone

De achtjarige Landon Crabtree wist zijn gestolen iPad met Find My iPhone terug te vinden. De politie vond vervolgens 350.000 dollar aan gestolen goederen in de hotelkamer van de dieven.

Achtjarige Find My iPhoneToen de De 8-jarige Landon Crabtree zijn huis werd beroofd, gebruikte hij Find My iPhone om zijn gestolen iPad terug te vinden. Hoewel hij zeker niet de eerste is die op deze manier een dief samen met de politie in de kraag vat, is het resultaat wel opmerkelijk: eenmaal op locatie bleken de dieven namelijk voor 350.000 dollar aan gestolen goederen te bezitten.

Toen er bij de familie van Landon werd ingebroken, namen de inbrekers een aantal waardevolle dingen mee, waaronder een iPad. De verzekeringsmaatschappij vergoedde een aantal van de gestolen goederen, maar Landon wilde graag zijn iPad terug. Hij gebruikte Find My iPhone, waarmee de politie de locatie van de inbrekers wist te traceren.

Toen de politie de dieven aantrof in een hotel, vonden ze niet alleen Landon’s iPad terug. In de kamer lagen gestolen voorwerpen die samen meer dan 350.000 dollar waard zijn, afkomstig van meer dan honderd inbraken.

Find My iPhone zit sinds iOS 5 geïntegreerd in iedere iPhone en iPad. Door naar iCloud.com te gaan en in te loggen met je Apple ID, kun je met behulp van GPS of nabije Wi-Fi-netwerken er achter komen waar je apparaat precies ligt. Find My iPhone is wel vaker gebruikt om verloren iPhones en iPads op te sporen. In september wist de dienst nog een gecrasht vliegtuig in Chili op te sporen, omdat een passagier een iPhone op zak had.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2012, 9:36
Categorie Achtergrond
Onderwerp find my iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.