iOS game-update: John Woo naar iPhone, Madden NFL 25, Axe Lunar Racer en Wonder Flick

Ontwikkelaar Level 5 komt met een Pokémon en Final Fantasy-achtige RPG voor iPhone en iPad die goed moet zijn voor 1000 speeluren. En meer!

GU DI Axe Lunar Racer screenshotVoor elk wat wils in de iOS game-update vandaag. Als je maar een beetje van actie houdt dan. Axe Lunar Racer is een nieuwe iPhone- en iPad-game van het bekende deodorantmerk waarmee je een Marswagentje balanceert en laat scheuren over buitenaardse trajecten. Actieregisseur/ producent John Woo verleent zijn naam aan een nieuw bijzonder getekend actiespel en het Japanse Level 5 zit ook niet stil. Naast Layton 7 gisteren, onthult de ontwikkelaar ook een nieuwe RPG die garant moet staan voor 1000 uur gameplay. Slik.

Gratis American football met Madden NFL 25

GU DI Madden NFL 25 iPhone iPadDe Madden NFL-serie gaat alweer 25 jaar mee en het lijkt erop dat dat dé reden is dat uitgever Electronic Arts (EA Sports) de nieuwste Madden NFL 25 voor de iPhone en iPad gratis aanbiedt. Niets is minder waar: dat is gewoon het businessmodel waaraan de uitgever het meeste geld denkt te verdienen. Succesgames als The Simpsons Tapped Out, Real Racing 3 en Plants vs Zombies 2 lijken dat alleen maar te bevestigen. Madden NFL 25 is dus ook gratis, maar dat gevoel heb je amper tijdens het spelen. Het spelletje American Football is geheel opnieuw bedacht qua besturing op het touchscreen. Het zal even wennen, maar speelt net zo direct als grotere broers op de spelcomputers. Met een stick links bestuur je de richting van de ‘voetballer’, met veegbewegingen in maar liefst acht verschillende kanten bepaal je de actie van de speler. Zo duik je, gooi je een bal over of probeer je door te stoten. Qua gameplay kan de fan van de sport zijn hart ophalen. Niet alleen qua besturing, maar ook in speltypes. Je kan een seizoen afwerken, losse wedstrijden spelen of het tegen een andere speler opnemen. Maar er moet ook geld verdiend worden – en dat doet EA graag met kaarten. Je spaart kaarten om je team steeds verder op te vijzelen en ja, dat gaat nu eenmaal sneller als je er wat geld tegenaan gooit.
Downloaden: Madden NFL 25 (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

John Woo komt naar de iPhone in inktvorm

GU DI Bloodstroke John Woo iOSStranglehold was de laatste actiegame die ons te binnen schiet van de legendarische martial-arts regisseur en producent John Woo. Dat was een goede maar wel erg herhalende actiegame op de Xbox 360 en PlayStation 3 en dat belooft misschien wel wat voor de game die onder zijn naam binnenkort op de iPhone en iPad moet verschijnen. Het opvallendste aan Bloodstroke is de visuele stijl. Geen serieuze, bloederige beelden, maar een designrichting die je het midden houdt tussen kunstzinnig en de vele stokpoppetjes-spellen die er al in de App Store staan. ‘Ink flow’ wordt de stijl genoemd door uitgever Chillingo en zou door Woo zelf getekend zijn. Je bekijkt Bloodstroke schuin van bovenaf en het heeft er alle schijn van dat je zal knokken met een virtuele stick links en actieknoppen rechts. Behalve rotschoppen uitdelen zal je echter ook een wapenarsenaal tot je beschikking hebben. Woo kennende kan je alles inzetten om mooie aanvallen aan elkaar te rijgen voor lekker bloederige situaties, maar laten we eerst eens wachten op bewegende beelden. Bloodstroke heeft nog geen releasedatum.

GU DI Bloodstroke van bovenaf iPhone iPad

Axe Lunar Racer: geflipt

GU DI Axe Lunar Racer klein shotAxe Lunar Racer is eigenlijk vooral gericht op België en Portugal, maar ook in Nederland sluit het promospelletje van het bekende deodorantmerk naadloos aan op de ruimteman-campagne. In Axe Lunar Racer klim je in de huid van zo’n held in ruimtepak en dat doe je niet zonder vierwieler onder je kont. Het is het zoveelste spelletje waarin je een voertuig dient vooruit te spurten en te balanceren op bergpaadjes en in de lucht bij grote sprongen. We hebben dat wel eens met een verfijndere besturing gedaan dan in Axe Lunar Racer, om het zacht uit te drukken. Het spel vereist niet alleen gewenning tussen het balanceren met de min en plus en boosten met de gele knop, maar stuurt ook gewoon niet helemaal lekker. Knoppen reageren wat loom en je hebt niet echt het gevoel dat de maanlander meedenkt met je acties. De aankleding is ondanks de promotionele toon wel aardig en de groen-blauwe beelden mogen er ook zijn, al vertraagt het spelletje op onze iPhone 5 om de haverklap. Al met al heeft het spelletje niet de tomeloze aantrekkingskracht van een ruimtepionier.
Downloaden: Axe Lunar Racer (gratis, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=pY8sWerNUls

Trailer van de Dag: Wonder Flick

De Japanse uitgever Level 5 heeft het licht van iOS gevonden. Na eerder Layton Brothers te hebben uitgebracht en de bekendmakingsvideo van Layton 7 voor de iPhone gisteren, heeft de ontwikkelaar ook nog een videotrailer uitgebracht van Wonder Flick. Dat klinkt misschien als het zoveelste schiet-een-balletje-op-een-doelwit spel, maar moet een gevechtrijk rollenspel worden waar je maar liefst 1000 uur in kwijt moet kunnen. Hallo zeg! Wonder Flick moet de hele wereld voor zich veroveren en komt niet alleen uit op iOS, maar staat ook gepland voor Android, PlayStation Vita en zelfs de PlayStation 4, Wii U en Xbox One. Het ziet er bij voorbaat al gevaarlijk verslavend uit. Het spel zelf lijkt een voor touchscreen geschikte variant van het aloude Final Fantasy-gevechtssysteem waarin je acties onderin beeld naar boven swipet die zich direct omzetten in aanvallen van de hoofdpersonen die voor je vechten. Je kan meerdere vechters bedienen en het ziet er bovendien naar uit dat je nieuwe personages voor je kan winnen door ze te vangen met een dobbelspel en dat nieuwe krachten kan maken met een match-3 potje. In-app aankopen zullen Wonder Flick ongetwijfeld niet voorbij gaan. Zodra we meer weten, lees je het in deze rubriek.

https://www.youtube.com/watch?v=VgDSOZ2cegE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2013, 19:35
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.