Videokits: maak videodocumentaires met de iPhone

De iPhone-app Videokits biedt een verzamelijk storyboards volgens welke je een kleine documentaire kan filmen met de iPhone of iPod touch. Je volgt de adviezen van het storyboard en je krijgt vanzelf een samenhangend geheel.

Videokits documentaire filmen iPhoneJe zal er niet de volgende Bowling for Columbine mee maken, maar een nieuwe iPhone-app zorgt er wel voor dat je de simpelste videobeelden van de telefoon tot een heuse mini-documentaire kan bewerken. Videokits bevat storyboards voor een verjaardagsfeest, een profiel van je hond of kat en sporthoogtepunten van een honk- en softballer. In de loop van de tijd worden er steeds meer storyboards toegevoegd. Je drukt op een clip in het storyboard en de iPhone laat je meteen de scene filmen. Daarna voeg je alle losse opnames bij elkaar.

Videokits heeft twee standen. De Edit-knop wijst je op het storyboard met de onderdelen die je moet filmen om tot een minidocumentaire te komen. Bij een verjaardag dien je eerst een openingsvraag te stellen aan de jarige, dan een introshot van de ruimte te filmen, gasten te ondervragen en feestgedruis in beeld te brengen. Daarna volgt het verjaardagsliedje en een afsluitingsvraag en -antwoord. Als je op een onderdeel drukt, zie je meteen de filmstand van de iPhone en een scherm met tips erop. Je kan meerdere opnames per onderdeel schieten.

Videokits storyboardIn de tweede stand van de app, de Render-knop, bepaal je welke opnames in het eindfilmpje terecht komen en in welke volgorde. Je kan er ook video’s inkorten en opnames afzonderlijk van elkaar opslaan in het fotoalbum van de telefoon. Als je tevreden bent met je keuzes, kan je de video renderen en wordt er één geheel van gemaakt.

De app gooit er zelf een sausje conform het thema overheen, met een intro en een outro en een muziekdeuntje om het geheel een beetje uniformiteit en snelheid te geven. Dat betekent dat je het script moeilijk voor iets anders in kan zetten. Je krijgt in de app gratis de storyboards voor de verjaardag, de compilatie van de hond en kat. De sporthoogtepunten kosten 79 cent per stuk en kan je vanwege het thema helaas dus niet voor in de Benelux populaire sporten gebruiken. Wel bieden die de leuke functie dat de persoon in kwestie, net als in het journaal, wordt voorzien van een naam- en functiebalk in beeld.

Downloaden: Videokits (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 22:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen documentaire, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.