Arcadie maakt van je iPhone een kleine arcadekast

De Arcadie is een kleine arcadekast waar je de iPhone in kunt schuiven. Hierdoor kun je bepaalde spellen spelen met een analoge joystick en twee fysieke knoppen. Je kunt hem bestellen voor ongeveer 20 euro.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ArcadieJe kunt een speciale controller kopen om iPhone-spelletjes met knoppen te spelen, zoals bijvoorbeeld de iControlpad of de iCade Mobile. Dat je iPhone-games ook op een andere manier kunt spelen laat de Arcadie zien: dit is een miniatuurversie van een ouderwetse arcadekast, waar je een iPhone in kunt schuiven. Vervolgens kun je speciale iPhone-apps downloaden om met de analoge stick en de knoppen te spelen.

Er zijn een aantal spellen voor de Arcadie beschikbaar, die allemaal sterk zijn gebaseerd op oude arcadeklassiekers. Zo heb je Blasteroids (Asteroids), Alien Invaders (Space Invaders) en Ping (Pong). Er komen later ook nog andere spellen uit, waaronder een alternatief op Tetris. Alle arcadespellen zijn gratis te downloaden.

De Arcadie doet denken aan de iCade Jr, een andere arcadekast voor je iPhone. Waarschijnlijk zijn spellen voor deze apparaten alleen niet met elkaar compatibel: de Arcadie gebruikt namelijk maar de helft van het iPhone-scherm, omdat de knoppen de andere helft van het scherm bedekken.

Je kunt de Arcadie bestellen via Firebox voor €18,49. Laat je hem naar Nederland of België sturen, dan kun je rekenen op ongeveer 5 euro aan verzendkosten. Op het moment van schrijven duurt het tussen 2 en 3 weken totdat de Arcadie wordt verzonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 12:03
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.