Tablebooker: tafeltje reserveren met Belgische restaurant-app

Tablebooker is een fraaie Vlaamse iPhone-app waarmee je een tafel kan reserveren bij een restaurant. De applicatie is overzichtelijk.

Tablebooker tafel reserveren iPhone restaurantZoeken naar leuke restaurants en meteen een tafel reserveren. Het is mogelijk met de nieuwe Belgische iPhone-app Tablebooker voor iPhone. De Vlaamse start-up had al een gelijknamige website waarop je een plaats, dag en tijdstip van voorkeur en het aantal personen invoert om te zien welke aangesloten restaurants open zijn. Nu is die functie er ook op de telefoon, in een fraaie en moderne applicatie.

Tablebooker op de iPhone haakt netjes in op iOS 7 met haar applicatie. Slanke letters, vloeiende animaties en overwegend witte schermen loodsen je via tabbladen onderin beeld naar een reservering. De tabbladen werken daarbij als een stappenplan. Op de eerste zoek je op plaats, datum, tijdstip en aantal personen. Met de zoekknop eronder ga je naar het tweede tabblad Lijst. Het overzicht bevat een foto links, de naam van de tent, het adres en je ziet of reserveren mogelijk is. Met een druk op een restaurant ga je naar tabblad en zie je snelknoppen naar een restaurant bellen, lokaliseren, een video in de YouTube-app, een beschrijving en de openingstijden. Je veegt er ook door verschillende foto’s.

Tablebooker resultaten iPhone Tablebooker restaurant reserveren iOS

Aardig is dat Tablebooker aparte overzichten heeft voor de liggende stand van de iPhone. Kantel de iPhone in het Lijst-tabblad en je ziet de zoekresultaten op een kaart, kantel de iPhone op een detailpagina en je veegt door de schermvullende foto’s van een restaurant. Omdat in de normale, staande schermen knoppen voor die functies ontbreken, blijft Tablebooker er ook lekker opgeruimd uitzien. De als stappenplan dienende tabbladen zijn daarbij ook een goed idee. Een reservering maken kost overigens niks. Je hoeft maar de knop Bevestigen te drukken en de afspraak staat.

Het aanbod van de dienst is echter nog niet overweldigend. Zelfs in Antwerpen is het aantal restaurants dat is aangesloten bij Tablebooker niet enorm en in kleinere steden vinden we doorgaans geen resultaten, terwijl het wel alvast mogelijk is erop te zoeken en de plaats als zoeksuggestie te krijgen. De app had beter open kaart kunnen spelen over de aangesloten restaurants, met de toezegging dat het nog uitbreidt. Dat is natuurlijk niet vreemd voor een start-up. Nu kan het zo zijn dat deze fraaie app alsnog een twijfelachtige eerste indruk maakt. Toch jammer.

Downloaden: Tablebooker (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2013, 17:01
Categorieën Belgische apps, Eten en drinken
Onderwerp restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.