Sygic Europa krijgt slimmer beheer van kaarten en stemmen

Sygic Europe heeft een update gekregen naar 12.1. Beheer van kaarten en stemmen is slimmer geworden en je krijgt een indicator voor de eerstvolgende twee afslagen. Ook kun je eigen waarschuwingen inspreken.

sygic europeSygic is de afgelopen dagen bezig met een flinke update-ronde. De nieuwe Europa-app verscheen drie dagen geleden en vandaag waren de Duitstalige landen, Italië, Frankrijk, UK en Ierland aan de beurt. We verwachten dat een nieuwe update van de Benelux-app niet lang meer op zich zal laten wachten. Sygic heeft misschien niet de naamsbekendheid van spelers als TomTom en Navigon, maar draait in de navigatiewereld toch alweer een paar jaar mee. Ze maken smartphone-apps voor diverse platformen. Op de iPhone is nu versie 12.1 uit, met een gigantische lijst verbeteringen.

Zo vinden we slim beheer van kaarten en stemmen in de lijst, plus een indicator voor de eerstvolgende afslag, POI’s op de route en een mogelijkheid om je eigen waarschuwingen in te spreken. Slim beheer van kaarten en stemmen houdt in dat je na het installeren van de app zelf kunt aangeven welke kaarten je wilt verwijderen. Landen waar je toch niet komt (zoals Wit-Rusland en Bosnië) kun je gewoon weggooien, zodat ze geen ruimte innemen op je toestel. Je kunt deze kaarten later altijd weer toevoegen door de app opnieuw te installeren. De TTS-functie voor het uitspreken van straatnamen is voorzien van een nieuwe spraak-engine, waardoor nog meer stemmen kunnen worden toegevoegd.

sygic europa update

Bij de nieuwe navigatiefuncties vinden we onder andere de weergave van POI’s op de route. Standaard staan benzinestations en rustplaatsen langs de route aangegeven, maar je kunt ook andere kiezen. Rijd je op de snelweg, dan krijg je te zien hoeveel kilometers je nog van het volgende benzinestation of de volgende rustplaats je bent verwijderd. Een indicator geeft aan welke richting je moet afslaan na de eerstvolgende aanwijzing. Zo weet je meteen of je na de bocht meteen naar links of rechts moet en kun je er beter op anticiperen. De gesproken aanwijzingen zijn iets geavanceerder geworden: ze waarschuwen nu ook voor bijzondere situaties, zoals flitspalen.

Zoek je een navigatie-app die ook de kaarten van Oost-Europa, Turkije en Griekenland bevat, dan kan Sygic een goedkope oplossing zijn. Je kunt bij deze aanbieder zelfs navigatie-apps van Vietnam, Irak, Venezuela en andere niet-alledaagse bestemmingen vinden. Sygic bedankt in de update-omschrijving de gebruikers dat ze ondanks de rommelige voorgaande update toch de app trouw bleven.

Downloaden: Sygic Europe (€49,99)
Ook verkrijgbaar: Sygic Benelux (€19,99 – nog geen update)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2012, 13:30
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, sygic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.