Socialcam voor iPhone: nieuwe video-applicatie van Justin.tv

Socialcam is een nieuwe app van Justin.tv, waarmee je video's kunt publiceren en delen.

socialcamSocialcam is een app waar al weken over wordt gesproken. Vanaf vandaag kan iedereen ‘m proberen: Socialcam is een app van Justin.tv waarmee je videofilmpjes kunt uitwisselen. Afgelopen september bracht Justin.tv een app uit waarmee je live videobeelden kon streamen. Dit bleek niet een onverdeeld succes: live streamen is nog niet iets waar mensen op zitten te wachten. Bij 90% van de bekeken video’s gingen mensen pas achteraf kijken. Bij deze nieuwe app staat het publiceren van video’s en het sociale netwerk centraal.

Via de app is het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om de video’s te uploaden. Je zit in de app ook een feed met de video’s die je vrienden hebben gepubliceerd, los van de feed met je eigen video’s. Bij favoriete video’s kun je op de Like-knop klikken en als je commentaar hebt kun je dat kwijt via de reactiefunctie in de app.

Gemaakte video’s deel je op de website of via Facebook, Twitter, e-mail of SMS. Je kunt ze voorzien van titel en tags, waarbij de makers verwachten dat vooral de tags een viraal effect teweeg zullen brengen. Je kunt bijvoorbeeld mensen taggen in video’s, zodat je bij het aanmelden op Socialcam meteen video’s te zien krijgt waarin jouw vrienden optreden. En omdat het gekoppeld is aan bestaande sociale netwerken, zie je ook vrienden die je bijvoorbeeld van Facebook kent, maar die nog geen lid van Socialcam zijn.

socialcam iphone

Socialcam kent ook een systeem met followers en mensen die jij volgt. De makers denken dat de app vooral privégebruikers zal aanspreken, die video’s willen delen met vrienden en familie. Maar je zou de app ook kunnen gebruiken voor nieuwsvoorziening of artiesten die hun fans willen laten zien hoe spannend hun leven is.

Downloaden: Socialcam (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2011, 16:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.