ReelPortal: videochat zonder account op de iPhone

Met de iPhone- en iPod touch-app ReelPortal kan je videochatten zonder eerst een account aan te maken. Je kan privéruimtes aanmaken en opzoeken en ook gewoon berichten sturen zonder dat de camera aan staat.

ReelPortal iPhone iPod touch anoniem videochattenApple’s Facetime, Fring, Oovoo en Google+. Het is een greep uit de applicaties voor de iPhone waarmee je kan videochatten. Ze hebben als grote overeenkomst dat je voor allemaal een account moet aanmaken, of in ieder geval je privégegevens moet afstaan aan de verlener van de dienst. De nieuwe gratis app ReelPortal moet niks van die mentaliteit hebben. Het laat je, net als in de begindagen van het internet, simpelweg een willekeurige nickname ter plekke verzinnen en logt je dan in op een algemene server. Je kan ook een privé chatroom met eigen wachtwoord opzetten.

ReelPortal gebruikt de front-facing camera van de iPhone 4, iPhone 4S en iPad 2 voor het beeld van de videochat. Voor het geluid wordt aangeraden dat je een koptelefoon of microfoon gebruikt, maar ook zonder kan je praten en horen met de app. Een camera is eveneens niet nodig. ReelPortal iPhone iPod touch inloggenAls je liever niet je gezicht laat zien in een algemene of besloten chatruimte, dan hoef je de camera niet aan te zetten. Je kan dan nog altijd communiceren met geschreven berichten.

Niet alleen qua mogelijkheid tot anonimiteit, maar ook qua interface is ReelPortal een applicatie die aan vervlogen tijden herinnert. Voordat je inlogt, word je al overweldigd met opties. Je kan behalve een nickname, optioneel ook een chatruimte en een wachtwoord invoeren en een server selecteren. Ondertussen kun je met een kleurenschijf de kleur van de achtergrond veranderen. Na het inloggen stuit je meteen op een scherm met 10 knoppen aan de linkerkant en een groot hoofdmenu in beeld, waarmee je direct een privéruimte kan betreden, de resolutie van de webcam handmatig kan instellen, de audiocodec kan bepalen, instellingen voor het bellen kan wijzigen en gelukkig ook helpvideo’s kan raadplegen. Het hoofdmenu is verbonden aan de bovenste knop in de linkerbalk. ReelPortal chatruimte met optiesMet de knoppen daaronder activeer je tekstchat, de camera, verander je het volume en de videokwaliteit, P2P-instellingen, kun je video pauzeren en de microfoon inschakelen.

Hoewel ReelPortal anoniem is en je elke keer een nieuwe nickname kan invoeren, kan je wel andere gebruikers ‘bellen’ met de call-knoppen rechts in beeld. Je typt een naam in en als diegene online is, maak je contact. Als je met vrienden wilt videobellen, dien je dus een chatroom, wachtwoord, elkaars nicknames én een tijd van aanvang af te spreken. Dat kan behalve vanaf de iPhone en iPod touch, ook vanaf de pc of Mac. Het bespaart in ieder geval een account op nóg een sociaal netwerk.

Downloaden: ReelPortal (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 17:07
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, vergaderen, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.