Radio-app TuneIn heeft 40 miljoen actieve gebruikers

De mobiele radio-applicatie TuneIn Radio telt op het moment 40 miljoen actieve gebruikers. Dit liet de ontwikkelaar weten in een persbericht. Ook hebben ze 16 miljoen dollar aan investeringsgeld ingezameld.

TuneInDe radio-applicatie TuneIn telt op het moment 40 miljoen actieve gebruikers. Dit liet de ontwikkelaar weten in een persbericht. Het grootste aantal van deze gebruikers zou in de Verenigde Staten wonen. TuneIn laat gebruikers luisteren naar verschillende radiostreams, waaronder een aantal Nederlandse stations. Een Pro-versie van de app maakt het ook mogelijk om radio-uitzendingen met je iPhone op te nemen, zodat je ze later kunt terugluisteren.

Hoewel het grootste aantal TuneIn-gebruikers in Amerika woont, lijkt de app het ook niet slecht te doen in Nederland: de gratis versie van TuneIn telt op het moment 1273 waarderingen in de App Store. Dit leidde tot een gemiddelde waardering van 4,5 sterren. De meest recente van de app verscheen een maand geleden en telt al meer dan honderd waarderingen.

TuneIn Radio bevat in totaal 40.000 internationale radiozenders. De app kan niet alleen een radiostation opnemen, maar is ook te gebruiken als wekkerradio. In 2011 bespraken we TuneIn nog in een uitgebreide review.

De ontwikkelaar van TuneIn liet weten 16 miljoen dollar aan investeringsgeld verzameld te hebben. Dit geld is onder andere afkomstig van Jafco Ventures, Google Ventures en de eerdere investeringspartner Sequoia Capital, die ook al 6 miljoen dollar in het bedrijf had gestoken.

Downloaden: TuneIn Radio Pro (€0,79)
Downloaden: TuneIn Radio (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2012, 15:18
Categorie Muziek
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.