iPhone-racestuur uit Japan: nog beter racegames spelen met je iPhone

Donya DN-SPACC-SWGC Syanhai - Dojo is een racestuur voor de iPhone 4 waarmee je een stuur om de telefoon heen kan klikken. Het accessoire heeft zelfs twee speakers aan boord, maar moet wel worden opgeladen door een specifieke batterij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Stuur voor de iPhone vasthoudenDe Japanse online bazaar Donya.jp verkoopt een racestuur voor de iPhone. Het gaat dan niet om een uitgebreid racestuur dat je koopt voor bijvoorbeeld Gran Turismo voor de PlayStation, maar meer om het omhulsel dat je om de Wii-controller doet en meegeleverd wordt als stuur bij Mario Kart. Zo kun je de iPhone 4 ín de Donya DN-SPACC-SWGC Syanhai – Dojo steken en heb je dus een racestuur van de telefoon gemaakt. Er zitten zelfs twee speakers in die je kan aansluiten via de 8mm 3,5mm-audiojack.

Het racestuur met de onmogelijk lange naam ondersteunt veel racegames, waaronder Asphalt 6 Adrenaline en Need for Speed Hot Pursuit omdat die zich van zichzelf al laten besturen met het kantelen van de iPhone. Het gadget werkt echter niet op een simpele AA-batterij die je bij het tankstation om de hoek haalt, maar specifiek op een niet meegeleverde Nokia BL-5C batterij. Die is gelukkig in veel telefoontoestellen van het Finse merk gebruikt en kost op de internationale veilingsite eBay zo’n 5 euro. Vervolgens kun je ‘m wel opladen via een stekker in de muur. De prijs van de batterij komt nog bovenop de importprijs van het stuur.

Donya verkoopt het stuur voor 1599 Yen, zo’n 14 euro. Dat is nog exclusief verzendkosten. Zoals gamessite Kotaku stelt: de schaamte krijg je er gratis bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2011, 23:54
Categorie Games
Onderwerp racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.