PhotoSplit: makkelijk en snel fotocollages maken

Op iPhoneclub komen wekelijks vele apps voorbij. Zo ook veel foto-apps. Vandaag bespreken we PhotoSplit, een applicatie waarmee je snel en gemakkelijk (kleine) fotocollages kunt maken.

photosplit appOp iPhoneclub hebben we al vele foto-applicaties besproken. Zo bespraken we onlangs nog +loop, een applicatie die een impressie van een video maakt door verschillende momentopnamen van de video te maken. Vandaag bespreken we PhotoSplit, die door een kapotte Facebook-integratie tijdelijk gratis is. Het is een applicatie waarmee je gemakkelijk en snel fotocollages kunt maken, die je daarna kunt delen via diverse sociale media en e-mail.

Layouts photosplitDe app is bijzonder makkelijk in gebruik. Wanneer je de applicatie opstart krijg je op een duidelijke maar niet-opdringende manier instructies hoe de applicatie werkt. Maar ook zonder instructies spreekt de applicatie voor zichzelf. De indeling van de app is heel simpel: je krijgt vier lege vakken te zien als standaard-optie, een knop om de indeling van de fotovakjes te veranderen en een knop om de collage te delen.

Je krijgt de optie om ‘on-the-spot’ een foto te maken, of foto’s te selecteren uit je filmrol. Wanneer je ervoor kiest om een foto te maken, opent de camera in de figuur waar je de foto wilt hebben. Zo kun je direct zien hoe het eruit gaat zien. Ook kun je de flitser vanuit de applicatie aanzetten, al blijft het vreemd om die knop ook op een iPhone 3GS te zien. Zoals we al zeiden in de inleiding is de applicatie tijdelijk gratis door een wat gebrekkige integratie met Facebook, waardoor het (nog) niet mogelijk is om je gemaakte collages direct op Facebook te zetten. Wel is het mogelijk om de collages via Twitter en e-mail te delen.

Let op: draait je iPhone op een beta van iOS 5, dan zal de applicatie niet/slecht werken. Je kunt dan geen foto’s opslaan of delen.

Downloaden: PhotoSplit (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2011, 13:47
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotocollage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.