Runner’s World brengt verrijkte iPad-editie uit

Runner's World is als tijdschrift nu verrijkt met filmpjes, klikbare links en gps-tracks. De app heeft een update gekregen. Runner's World is het grootste hardloopblad van Nederland en België.

runners worldHet hardlooptijdschrift Runner’s World is al een tijdje verkrijgbaar op de iPad. In feite was het niet meer dan een digitale versie van het blad. Je kon er doorheen bladeren, zoals een PDF-versie, maar meer zat er niet in. Vanaf de huidige editie gaat dat veranderen: er is een iPad-editie van Runner’s World verschenen met verrijkte inhoud. Zo vind je in het huidige nummer een instructievideo met oefeningen en introductiefilmpjes van de Dreamteam-deelnemers.

Daarnaast vind je een GPS-track van alle routes van Marije en interactieve advertenties van Asics in het vernieuwde digitale blad. Alle URL’s in de tekst zijn voortaan ook aanklikbaar. Hoofdredacteur Olivier Heimel vraagt zich in een artikel op de website van Runner’s World af of al die extra’s er wel toe doen. Toen de eerste tijdschriften op de iPad verschenen, kon je je als bladenmaker afvragen of je wel een blad voor de iPad moest maken, of dat het meer een interactieve app moest zijn. Natuurlijk zijn er dingen die nog steeds niet kunnen, zoals op het scherm gaan staan om de perfecte loopschoen uit te zoeken.

Dat laatste heeft een praktische reden: het scherm van de iPad is maar 20 centimeter lang en voeten van volwassenen zijn langer dan die 20 centimeter. Vandaar dat je de iPad wel kunt gebruiken om de maat van kinderschoenen te bepalen, maar de kans is klein dat we ooit met ons volle gewicht op een iPad gaan staan om loopschoenen uit te zoeken. Om de nieuwe functies van de Runner’s World-app te kunnen ervaren moet je niet alleen het laatste tijdschrift aanschaffen, maar ook de iPad-app even updaten naar 1.3.

Downloaden: Runner’s World (gratis, losse nummers apart aanschaffen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2011, 22:56
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.