Obaby: foto-app speciaal voor baby’s en blijde verwachting

Obaby is een nieuwe iPhone- en iPad-app met meer dan 300 illustraties om op foto's met je baby te plakken. Goedkoop is ie niet.

Obaby iPad iPhone tekst op fotos'Is er nog ruimte voor een extra fotografie-app op je iPhone of iPad? Obaby onderscheidt zich op een duidelijk vlak van de vele alternatieven die er al zijn: het heeft alleen tekeningen en teksten die alles te maken hebben met zwangerschap, baby’s en de eerste levensjaren van de kleine. De applicatie komt van de hand van Potluck, de ontwikkelaar die ook de prachtige tekst-op-foto-app Over maakte. De nadruk ligt nu op voorgemaakte krabbeltjes in plaats van je eigen tekstinvoer.

Obaby heeft tekeningetjes met teksten in allerlei categorieën vanaf de blijde verwachting. Er zijn countdowns tot verjaardagen en speciale dagen, maar je vindt ook allerlei Engelstalige opdrukken voor de stapjes die je zelf en de kleine zet. ‘Heard the heartbeat’, ‘Hello world’, ‘Look what I found’, ‘Crazy kid’, ‘Mu favorite toy’. Het zijn zo maar wat ‘stickers’ die je tegenkomt. Je kan ze zelf plaatsen zoals je wilt, door ze te verkleinen of vergroten, te verplaatsen en te kantelen. Zodra je een categorie hebt gekozen in het hoofdmenu, zie je aan de onderkant van het scherm de mogelijkheden staan. Daarna is het natuurlijk een kwestie van osplaan of delen naar Twitter, Facebook en Instagram.

Obaby foto's met opdrukken iPhone Obaby kindje met opdruk first steps

Waar je even moet opletten als je Obaby uit de App Store haalt, is dat je net als in andere foto-apps met opdrukken als bijvoorbeeld A Beautiful Mess, nog niet het totaalpakket binnenhaalt met die aankoop. Sterker nog: de applicatie stopt wel heel veel extra opdrukken weg onder in-app aankopen. Ook hier wordt er weer flink een beroep op je portemonnee gedaan – want dan heb je toch wel over voor de kleine? Je kan de los te downloaden applicatie Obaby+ kopen met alle 300+ artworks daarin ontgrendeld. Dat kost je 8,99 euro. Een leuke app, maar we vonden Over wel een stuk sympathieker geprijsd.

Downloaden: Obaby (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Obaby+ (€8,99, met alle 300+ illustraties, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2013, 9:30
Categorie Lifestyle
Onderwerp baby

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.