My Food Reminder Pro voorkomt dat je etenswaren moet weggooien

My Food Reminder Pro is een app die je waarschuwt wanneer producten uit de koelkast bijna op hun uiterste houdbaarheidsdatum zitten. In de app stel je reminders in, zodat je minder voedsel hoeft weg te gooien.

my food reminder proMy Food Reminder Pro is niet een app die je herinnert aan maaltijden, maar eentje die voorkomt dat je eten moet weggooien. Het is vooral handig voor vlees en andere bederfelijke waar, die je liever niet wilt weggooien. In de app vul je in wanneer je iets gekocht hebt en wat het heeft gekocht. Natuurlijk vul je ook de houdbaarheidsdatum in. De app geeft je vervolgens een notificatie als de THT-datum in zicht komt. Zo vergeet je nooit meer een bak vlees dat zich ergens achterin de koelkast heeft verstopt. In een agenda-weergave kun je zien wanneer bepaald voedsel opgegeten moet zijn en bovendien kun je er nog wat statistiekjes en grafiekjes van opvragen. De app is op het moment van schrijven nog gratis (normaal €0,79).

my food reminder iphoneDe bedenkers van de app My Food Reminder Pro zeggen dat bijna 50% van het voedsel dat in het Verenigd Koninkrijk wordt weggegooid, afkomstig is uit huishoudens. Of dat in Nederland ook zo is, kon ik niet zo snel achterhalen. Wel is het zo dat 30 tot 50% van al het voedsel uit de agrofoodsector in de afvalbak terechtkomt. Het wordt weggegooid, omdat producten uit het buitenland de reis niet hebben overleefd door te hoge of te lage temperaturen, omdat de inkoop van groente en fruit niet goed is afgestemd, of omdat consumenten teveel hebben gekocht. Eten weggooien komt neer op 125 euro aan weggegooid geld op jaarbasis. Door beter op de uiterste houdbaarheidsdatum of de uiterste consumptiedatum te letten, kun je dat thuis voorkomen. Je sorteert de voedingsmiddelen op basis van THT-datum. Het invoeren kost natuurlijk wel tijd, dus het is zaak om dat tot de belangrijkste voedingswaren in je koelkast te beperken.

Downloaden: My Food Reminder Pro (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 9:50
Categorie Lifestyle
Onderwerpen planeten, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.