Kobo Books vernieuwd voor iOS 7: dag boekenkast!

Kobo Books voor iPhone en iPad is vernieuwd voor iOS 7. De boekenkast is verdwenen, maar de navigatie is beter en je kan collecties maken.

Kobo Books iPhone iPad e-booksIn navolging van Apple’s eigen applicatie iBooks, is er weer een boekenkast gesneuveld in de App Store. Ditmaal neemt Kobo Books er afscheid van. De applicatie waarmee je boeken online kan kopen en in kan lezen, zet de boekcovers voortaan gewoon zwevend in het hoofdscherm. De applicatie kreeg een geheel nieuwe interface afgestemd op iOS 7, inclusief semi-transparante menu’s en nieuwe manieren om verzamelingen aan te maken.

Menu en verzamelingen

De nieuwe verzamelingen hebben een bijna onzichtbare afdeling gekregen in het donkergrijze schuifmenu. Er is plek voor de namen van je eigen verzamelingen onder de standaard onderverdeling die Kobo zelf doet. Je kan overzichtspagina’s oproepen voor alle leeswaar, boeken, tijdschriften, Kobo-verzamelingen op rij, ‘Ik lees’, ‘Al gelezen’ en ‘Wil ik lezen’. Daaronder is er ruimte voor je eigen collecties, die je steeds zelf indeelt en een eigen naam geeft. Wil je bijvoorbeeld boeken op je eigen waardering sorteren, dan kan je probleemloos verzamelingen aanmaken om boeken in te scharen. Het maakt de app niet uit of je verzameling ‘Herman Koch’ of ‘3/5 sterren’ heet.

De randzaken van het boeken lezen in Kobo vind je onderaan het schuifmenu in een duidelijk onderscheidende lichtere kleur grijs. Daar roep je je leesstatistieken op, bekijk je de voortgang van je vrienden, zie je de beloningen die je hebt gekregen voor je leesgedrag en roep je natuurlijk instellingen op. Versie 7.0 van Kobo Books zorgt ervoor dat de menu’s op iPhone en iPad voortaan identiek zijn. Je went er zo aan.

Kobo Books iPhone boekenkast Kobo Books woord opzoeken

De keuze voor donkergrijs als menukleur is handig voor nachtelijk lezen. En in tegenstelling tot iBooks is de vervanger van de boekenkast dat ook. Het scherm met de grote boekcovers heeft een zachte kleur grijs. Op de leesweergave zelf valt niks af te dingen, met instellingen voor de helderheid, lettergrootte en zelfs uitlijning van de tekst. Toch kan de bediening nog altijd beter. Regelmatig zal je een pagina omslaan terwijl je het menu wilt benaderen of wegdrukken – en andersom.

Fijne leesapp

Kobo Books is een fijne leesapp voor iPhone en iPad. De applicatie synchroniseert je boekenverzameling met de e-readers van het merk en laat je op iOS nieuwe boeken toevoegen vanuit bijvoorbeeld mailbijlages en Dropbox. Alternatieven zijn onder andere Marvin (wel echt wit) en het stijlvolle Readmill.

Downloaden: Kobo Books (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 19:55
Categorie Boeken
Onderwerp ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.