Kaspersky Browser: filter tegen kwaadwillende sites op iOS

Kaspersky Browser een zakelijke app die een laag beveiliging bovenop het internet op een iPhone of iPad legt. Vertrouw je de partij?

Kaspersky Browser iPhone iPadWie vertrouw je meer? Het internetgedrag van jou of je kinderen die wel eens je iPhone of iPad uit handen nemen, of Kaspersky? De fabrikant van antivirus-software zei in 2008 al voorbereid te zijn op iPhone-virussen, riep in 2011 dat Apple gebruikers in gevaar bracht door te weinig beveiligingsmaatregelen en opperde vorig jaar nog dat malware voor de iPhone een gigantisch probleem wordt, om vervolgens een app aan te wijzen die eigenlijk doet wat wel meer apps doen: je adresboek uitlezen en op een server plaatsen. Anno 2013 is het fenomeen ‘iPhone virus’ of ‘iPhone spyware’ nagenoeg onbestaand, maar Kaspersky brengt evenwel Kaspersky Browser uit.

Kaspersky Browser in een zakelijke app die deel uitmaakt van het Kaspersky Security 10 for Mobile-plan, en als bescherminglaag op je internet meekijkt om kwaadwillende sites te blokkeren. De gratis te downloaden applicatie is niet te gebruiken zonder het zakelijke Security-plan en dus niet weggelegd voor persoonlijk gebruik. De applicatie doet er dan ook niks aan de privégebruiker te ontvangen. Het omvat niks anders dan een scherm met instellingen. Je hebt gegevens van je systeemadministrator nodig, of voorziet zelf in de vier vakken informatie. De applicatie wil je serveradres weten, de poort waarvan je gebruik maakt, de groep waarin die is geschakeld en het mailadres. Daarna wordt de app van hoger hand ingesteld door de systeemadministrator.

Op dit moment kan Kaspersky Browser nog niet overweg met Nederlandstalige websites. Engelse, Duitse, Franse en Russische websites worden wel ondersteund.

Downloaden: Kaspersky Browser (gratis, universeel, iOs 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 17:08
Categorie Zakelijk
Onderwerp Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.