iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iOS game-update: Gamelofts Unreal-game Wild Blood, Nederlandse Rbots en KooZac

Gameloft heeft het doek getrokken van haar eerste Unreal engine 3-game en met een actievolle trailer is duidelijk te zien dat Wild Blood een hack & slash van proporties wordt. Tot die tijd kunnen we ons bezighouden met Rbots.

GU DO Wild Blood iPhone iPod touchEen nieuwe Nederlandse game die leuk is om te doen, een spelletje dat Tetris combineert met een brain training bestaande uit optelsommetjes maken en… urgh, er was nog iets in deze iOS game-update. Wat was het nou? Het speelde al een tijdje. Iets met een grote gamesuitgever en de aankoop van een belangrijke spelmotor waarop Infinity Blade, Infinity Blade II en het onlangs uitgebrachte topspel Horn draaiden ofzo…

Rbots: Nederlandse one-touch game

GU WO RBots Nederlandse game iPhone iPod touchWe veren altijd even op als er een nieuwe game van Nederlandse komaf in de App Store wordt gezet, om vervolgens vaak het hoofd weer te laten hangen als we het spel spelen. Hoe chauvinistisch we ook mogen zijn, veel games zijn domweg niet leuk, niet fraai of niet bijzonder genoeg om te behandelen. Rbots is dat wél, al zitten we wel een beetje met de handen in het haar over hoeveel inhoud de game nou heeft. De App Store-omschrijving rept over 50 levels, op een screenshot zien we 180 levels staan! En dan verzint ontwikkelaar A10 (of Spil Games, dat weten we ook al niet zeker) er ook nog een handvol lovende kritieken bij in de App Store-omschrijving waar helemaal geen sprake van is. Béétje jammer, A10. Of Spil Games. Gelukkig dan maar dat het spel wel een grijns op onze gezichten tovert. In Rbots tik je op het scherm om een robotballetje vaart te geven en hem daarbij gericht langs allerlei gevaarlijke obstakels te sturen. Vaart doseren is het enige dat je doet in het spel en daar bouwt Rbots een aardige moeilijkheidsgraad mee op – met name als je de drie sterren op elk level wilt halen. Vrolijke muziek dendert door terwijl de cirkelzagen, vernietigende richtingsveranderaars en bommen om ons de oren vliegen. Hier is een recensie die A10 wel met recht kan neerzetten: Rbots is een leuke game. Basta.
Downloaden: Rbots (€1,59, universele app)

KooZac: Tetris met cijfers

GU WO KooZac iPhone iPod touch screenshotSquare-Enix is onder hardcore games ongetwijfeld nog steeds het meest bekend om haar Final Fantasy RPG’s voor met name de Sony PlayStation, maar tegenwoordig draait de uitgever haar hand ook echt niet meer om voor kleine puzzelspelletjes op de iPhone. Zeker niet als die meer dan 15 miljoen potjes gespeeld zijn, want dat is het geval van KooZac. De nu op de iPhone uitgebrachte puzzelgame mengt Tetris met cijfers en hoewel die belofte wel eens eerder is gedaan, doet KooZac het op zijn eigen manier. Als er een blok uit de lucht valt met een cijfer erop, zie je links in beeld wat de eerstvolgende waarde is die je weg moet spelen. Valt er een drie uit de lucht, en moet je een zeven maken, dan doe je er dus goed aan het blok op een stapel met twee tweeën te deponeren. En dat is het principe. In de puzzelstand speel je het veld in een aantal bewegingen leeg, de Endless-modus laat je tot in het einde der dagen puzzelen en als je je inlogt met Facebook wordt het nog uitgebreider. Dan komt er een Blitz-modus vrij, waarin je in een straffe tijdslimiet een hogere score moet neerzetten dan je Facebook-vrienden. Die mag je dus meteen ook overhalen dit aardige spelletje op de kop te tikken.
Downloaden: KooZac (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Wild Blood

Op de valreep! Net voor de niet zo heel harde deadline van de iOS game-update heeft Gameloft
de eerste trailer van haar nieuwe actiegame vrijgegeven. En dat is niet zomaar een spelletje, nee, Wild Blood is dan ein-de-lijk de eerste game van het bedrijf dat op de Unreal Engine gebouwd is. Nadat het bedrijf achter onder andere de bloedmooie niét-Unreal-games Kuifje, Asphalt 7: Heat en Modern Combat 3 bijna een jaar geleden nog een militaire shooter met de Unreal-spelmotor de prullenbak in smeet, is het nu dan dus zover. Wild Blood belooft een wilde hack & slash-game te worden, als we de trailer mogen geloven. Sjoggend met een zwaar bepantserde held slinger je en stomp je je een weg door vijanden in kerkers, kathedralen en andere architectuur die in ieder geval niet in het heden plaatsvindt. Ziet het er beduidend beter uit dan andere Gameloft-knallers? Oordeel zelf. Het is nog niet bekend wanneer Wild Blood (voor vermoedelijk 5,49 euro) verschijnt.

De koopjeshoek

Goedkope waar voor iedereen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 18:37
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, nederlandse apps, tetris, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.