Moviemeter.nl: Nederlandse IMDb brengt iPhone-app uit

De grote Nederlandse filmsite Moviemeter.nl heeft een eigen officiële iPhone-app uitgebracht. Daarin kan je zoeken op informatie over films, zie je welke films in de bioscopen draaien, en lees je beoordelingen van nieuwe huurfilms.

Moviemeter.nl iPhone iPod touchNederland heeft natuurlijk geen equivalent van de gigantische film- en seriedatabase IMDb.com, maar als er een website in de buurt komt is het Moviemeter.nl. Die heeft nu zijn eigen app uitgebracht voor de iPhone en iPod touch, waarop je informatie en trailers van tienduizenden films vindt. Fanatieke en nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden in de app om mee te stemmen over de kwaliteit van een film, en om filmlijstjes te maken.


Moviemeter.nl ingelogd toevoegenNet als op de website is het is op Moviemeter net zo makkelijk zelf bij te dragen aan de database, als informatie op te vragen. In de app wordt er wel een tweedeling gemaakt tussen de twee onderdelen: rechtsboven staat een knop om in te loggen en de rest van de opties is onder een menuknop links ondergebracht. Daar vind je de optie om films te zoeken, waarna je een leeg scherm met een zoekveld voor je ziet. Bij de films zie je een poster of filmcover, de gemiddelde beoordeling van de leden, en een doorverwijzing naar alle meningen en recensies. Die worden volledig onder elkaar getoond, al moet je na een aantal recensies wel doordrukken voor meer beoordelingen. Per film zie je verder de cast en de crew, details, het plot en een verwijzing naar een trailer op YouTube, die in de app wordt geladen. Aardig is dat je op de pagina van een film nog steeds beide menuknoppen bovenin het scherm houdt.

Zo kom je onder andere snel bij de bioscoopagenda. Op die pagina kan je een film die momenteel in de bioscoop draait selecteren, een plaatsnaam eraan toevoegen en een bioscoop kiezen, om te zien wanneer de film er speelt. Onder de data zie je daarna de volledige agenda van de betreffende bios, overigens op alfabet gesorteerd en niet op tijd. Handig!

Moviemeter.nl filmlijstOok aardig is de lijst met films die de huidige dag op televisie verschijnen, waarbij je in één oogopslag de beoordeling van de Moviemeter-leden ziet. Hetzelfde idee voert Moviemeter ook uit bij films die net te koop zijn en die je net (al dan niet digitaal) kan huren. Als je je inlogt in de applicatie, heb je de mogelijkheid om films toe te voegen aan een eigen map en zo je filmlijst samen te stellen. Met een slider kan je bovendien zelf sterrenbeoordelingen geven aan films.

De officiële Moviemeter-app ziet er misschien niet zo fraai uit als het eerder dit jaar verschenen Filmfanaat of het vorig jaar verschenen Moovi die óók gebruik maken van de database van Moviemeter.nl, maar het weet waar de eigen kracht licht. Moviemeter.nl is vooral eenvoudig. Je pakt hem er zo even bij voor informatie over welke film dan ook.

Downloaden: Moviemeter.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.