Intratuin gaat iPhone-applicatie uitbrengen (preview)

Intratuin gaat binnenkort een iPhone-app uitbrengen, waarmee je allerlei ideeën krijgt aangereikt en een boodschappenlijstje voor het tuincentrum kunt aanmaken. Ook is er vestigingsinformatie aanwezig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

intratuinTuinwinkelketen Intratuin gaat binnenkort een iPhone-applicatie uitbrengen, met handige tips voor mensen die van tuinieren houden. De app is gemaakt door het Nederlandse bedrijf appnormal.com, dat eerder de apps BurgerConnect, HuurderConnect en Damloop uitbracht. Intratuin is een app die grafisch mooi is uitgevoerd, met een startmenu waarop 5 knoppen te vinden zijn: Ideetjes & Weetjes, Tuinkalender, Folder, Boodschappenlijstje en Vestigingsinformatie. Meer dan bij andere winkelapps zoals Appie ligt de nadruk op handige wetenswaardigheden.


Het onderdeel Ideetjes & Weetjes bevat bijvoorbeeld een aardige hoeveelheid tips over het snoeien van rozen, onkruid bestrijden, kindvriendelijke kamerplanten, verzorging van katten, vissen en konijnen, koken met voedsel uit eigen tuin en dergelijke. Voor de weergave van de tips is gekozen voor notitieblaadjes. Bij een deel van de tips staat onderaan een link naar benodigdheden, bijvoorbeeld bloempotten, tuinaarde en mest. Je kunt deze producten toevoegen aan je boodschappenlijstje.

Met dat boodschappenlijstje is eigenlijk iets vreemds aan de hand: je kunt wel producten toevoegen die in de artikelen zijn genoemd, maar je kunt het boodschappenlijstje niet op eigen houtje gaan bewerken of nieuwe producten toevoegen. Het enige wat je kunt doen is doorstrepen van artikelen die je al hebt gekocht.

De Tuinkalender geeft per maand aan welke activiteiten je met het gazon, de vijver, beplanting, balkon en dergelijke moet ondernemen. Het onderdeel Folder spreekt eigenlijk voor zich: hier kun je de actuele folder in een soort PDF-formaat bekijken, zoals je deze ook op de website kunt vinden. Je kunt inzoomen op pagina’s in de folder, maar de pagina’s zijn niet interactief. Je kunt bijvoorbeeld geen producten uit de folder op je boodschappenlijstje zetten of vanuit de folder doorklikken naar een webpagina met meer informatie.

Het laatste onderdeel is Vestigingsinformatie. je krijgt hier op basis van je GPS-informatie de vijf dichtstbijzijnde vestigingen te zien. Als je doorklikt, krijg je ook adres en openingstijden te zien, met de mogelijkheid om een route naar de vestiging te plannen (via Google Maps).

De app komt binnenkort in de App Store beschikbaar en is gemaakt in samenwerking met Green Orange.

Update: de applicatie is nu verkrijgbaar, Intratuin (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.