InstaCRT: unieke fotofilter-app met beeldbuiseffect

InstaCRT is een bijzondere foto-app voor de iPhone. Deze app stuurt een foto naar een camera-opstelling in Zweden, die een beeldbuis fotografeert.

instacrt foto voorbeeldInstaCRT is een van de meest bijzondere foto-applicaties die je in de App Store zult aantreffen. De app zorgt ervoor dat foto’s die je maakt het effect van een beeldbuis (CRT) krijgen. Nu zijn er wel meer apps die een fotofilter toepassen, maar InstaCRT doet het op de authentieke manier. De foto die je maakt wordt opgestuurd naar de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar de foto wordt afgebeeld op een heuse CRT-monitor. Een DSLR-camera maakt er vervolgens een foto van.

Die foto wordt in een paar seconden naar de gebruiker teruggestuurd. Hieronder is de opstelling te zien: een karretje met de DSLR-camera, de miniatuur-beeldbuis en een MacBook die alles aanstuurt. Het hele proces is geautomatiseerd en duurt nog geen minuut. Foto’s die je met InstaCRT hebt gemaakt kun je meteen uploaden naar Instagram.

De makers van de app noemen hun vinding “het eerste echte camerafilter ter wereld”. InstaCRT moet het niet hebben van de grote variatie aan fotofilters. In feite is er maar één filter met beeldbuiseffect beschikbaar. De bijzonderheid van de app zit ‘m vooral in het proces. Op de website van de ontwikkelaar zijn meer voorbeeldfoto’s te zien.

Downloaden: InstaCRT (€1,59)

instacrt camera

Een filmpje laat zien hoe het werkt: na het maken van een foto op je iPhone schiet de DSLR links op het karretje een foto van het beeldscherm, waarop jouw originele foto is afgebeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2012, 17:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotofilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.