Fotowebsite 500px brengt officiële iPad-app uit

500px heeft een officiële iPad-app uitgebracht. Op deze fotowebsite zijn de mooiste foto's van de beste fotografen ter wereld te vinden. De nadruk ligt op de schoonheid van de foto.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

500px-ipad-uilDe website 500px is een community voor mensen die graag foto’s maken. De vergelijking met Flickr is snel gemaakt, maar terwijl Flickr openstaat voor elk kiekje, mooi of lelijk, gaat het bij 500px om de allerbeste foto’s. Er zijn dan ook vooral professionele fotografen actief op 500px en dat is af te lezen uit het type foto’s dat je hier vindt. Geen onscherpe foto’s van huisdieren, maar kunstwerkjes waar je als amateurfotograaf alleen maar jaloers op kunt zijn. De website heeft nu een iPad-app waarmee je foto’s van creatievelingen over de hele wereld kunt ontdekken.

500px begon ooit als een site waar fotografen hun werk konden etaleren. Als fotograaf moet je tegenwoordig niet alleen kunstenaar zijn, maar ook boekhouder, manager, marketeer en webdeveloper. 500px wil een paar van die taken uit handen nemen. Via de app krijg je een goed beeld van de foto’s die op de website te vinden zijn, zoals landschappen, wilde dieren en portretten. Er is zoveel moois te zien dat je niet weet waar je moet beginnen. Blader daarom aan de hand van populair, keuze van de redactie, opkomend talent en nieuw. Er is steeds weer iets nieuws te zien, want de collectie wordt dagelijks bijgewerkt. Tijdens het kijken naar een diashow kun je naar muziek uit je iTunes-bibliotheek luisteren. Je kunt ook stemmen op foto’s, je eigen favorieten kiezen en commentaar achterlaten. In de toekomst zullen er nog meer functies worden toegevoegd, zoals EXIF-informatie, locatie en foto-beschrijving. Het doorbladeren van het portfolio van je favoriete fotografen wordt dan ook mogelijk.

Downloaden: 500px (gratis)

500px-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 15:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen 500px, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.